Levnedsmiddelvirksomheden Hedegaard Foods A/S har netop offentliggjort sit 2013-regnskab. Omsætningen blev på 939 mio. kr. mod 933 mio. kr. i 2012, og resultatet før skat blev 25,4 mio. kr. mod 28 mio. kr. i 2012.
Årligt håndterer virksomheden fra Hadsund mere end 1 milliard æg i Danmark og Sverige, er i dag en af de førende i Norden indenfor friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. Denne position blev konsolideret i 2013:
- Vi er meget tilfredse med, at vi formåede at konsolidere vores position i Norden i 2013. Det lykkedes trods hård konkurrence og vigende marginaler, hvor blandt andet ændret indkøbsadfærd, overskudsæg i markedet samt en endnu ikke påbegyndt strukturrationalisering blandt svenske ægpakkerier har påvirket resultatet, siger administrerende direktør Ivan Noes Jørgensen og fortsætter:
- I et sådant marked er det vigtigt at have fokus på den daglige drift og omkostningsreduceringer, og i 2013 blev der investeret over 50 mio. kr. til at styrke dette. Vi er derfor godt på vej til at realisere målet om, at blive Nordens mest effektive ægpakkeri-koncern, siger han
I Danmark har løbende fokus på omkostninger ført til en reduktion af enhedsomkostningerne på 4,3 % fra 2012 til 2013. Siden 2010 er enhedsomkostningerne reduceret med 20,3 %. I Sverige blev alle svenske aktiviteter i 2013 samlet på Hedegaard Foods fabrik i Skara, hvor faciliteterne blev udbygget og Sveriges største pakkemaskine blev installeret i september måned. Det skal være med til at nedbringe omkostningerne i Sverige.
Forbruget af skalæg steg 2-3 % i både Danmark og Sverige i 2013, og Hedegaard Foods' salg til detailhandlen steg i Danmark med 8,8 % og i Sverige med 3,7 %. Sammen med reduktion af omkostninger i koncernen vil denne positive udvikling blandt andet være med til at danne grobund for koncernens fremtidige succes.
- Vi kan med tilfredshed konstatere at det er 10. år i træk, at forbruget af friske skalæg øges. Det skyldes først og fremmest en løbende holdningsændring til æggets ernæringsmæssige værdier samt et øget fokus på æggets funktionelle egenskaber i bagning og madlavning. At æg i højere grad anerkendes som ernæringsmæssig superfood vil kun være med til at bidrage til organisk vækst i branchen, sider Ivan Noes Jørgensen.
Bestyrelsesformand i Hedegaard Foods, Christian Junker, ser også positivt på de fremtidige muligheder for virksomheden:
- Hedegaard Foods koncernen har et stort potentiale. Fokus i 2014 vil være på at nå det rette omkostningsniveau og styrke markedspositionerne i Danmark og Sverige mest muligt. På lidt længere sigt skal dette være udgangspunktet for en ekspansionsstrategi, hvor fokus vil blive rettet mod passende akkvisitioner rundt om Østersøen, siger Christian Junker.
| Beløb i mio. kr. | Nettoomsætning | Årets resultat før skat | Antal medarebejdere |
| 2013 | 939 | 25,4 | 189 |
| 2012 | 933 | 28,0 | 194 |


