23948sdkhjf

Bilka-samarbejde styrker sirup-producent

Klyngesamarbejde åbner døre for sønderjyske Vibegaard, der producerer saft og sirup fra bærplantager ved Skærbæk og Haderslev.
Anders og Bent Sørensen ejer sammen bærplantager i det sønderjyske, hvorfra de høster bær til fremstilling af både saft og sirup. I øjeblikket er der fire varianter saft i sortimentet, mens sirup-serien findes med smag af solbær, ribs og stikkelsbær.

Fra starten var det formålet at skabe en saft, som primært skulle sælges via specialbutikker, gårdbutikker, ostebutikker og enkelte spisesteder. Men via sit medlemskab af Syddansk Fødevareklynge og Danish Food Cluster har Vibegaard nu mulighed for at komme ud til langt flere forbrugere. I øjeblikket testes produkterne på hylderne i Bilka i Tilst.

- De små producenter har udfordringer med at åbne døre hos store aftagere som Dansk Supermarked. I Syddansk Fødevareklynge styrker producenterne hinanden, og de erfaringer som den enkelte virksomhed får ved at prøve kræfter med Bilka kommer flere i netværket til gode, siger projektleder Andreas Møller Jensen fra Syddansk Fødevareklynge.

Og erfaringerne ved at være på hylderne i Bilka er uvurderlige, vurderer Vibegaard-ejer Anders Sørensen.

- Samarbejdet styrker mine muligheder. Jeg kunne umuligt selv få Bilka til at sætte mine varer på hylderne uden videre. Muligheden for at få testet mine produkter hos forbrugerne giver mig uvurderlig feedback til udvikling af min virksomhed, lyder det fra Anders Sørensen.

Vibegaard blev etableret i 2003 af Anders og Bent Sørensen og tredjepart Niels Grovn, men han forlod virksomheden i 2008, hvorefter det blev en ren familie-virksomhed. Produkterne sælges fortrinsvist via forhandlere i Jylland, men kan også købes udvalgte steder på Fyn og Sjælland, ligesom plantageejerne sælger lokalt fra deres gård og samtidig arbejder på at lancere en webshop.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095