23948sdkhjf

Kun dyre bagere vil være her om fem år

Langenæs er den del af branchen, som vil brede sig. Den anden del vil forsvinde hurtigt, vurderer brancheiagttager.
For 50 år siden købte danskerne strengt taget al brød hos bagerne. For 40 år siden var der supermarkeder overalt, som tog en bid af kagen ved at sælge fabriksbrød. For 30 år var discountbutikkerne overalt. Det nye er, at flere discountkæder nu sælger friskbagt bake-off brød, og det kommer helt til at overflødiggøre de billigste bagerier i bybilledet.

Det mener den århusianske rådgiver og branchekonsulent Bruno Christensen, som holder øje med bageribranchen.

Det bliver segmentet af kvalitetsbagere, der bliver plads til om fem år, vurderer han. De, der satser på billige rundstykker vil tabe kampen mod supermarkeder og discountbutikker.

- Dagligvarehandlen har allerede overtaget meget af brødsalget og kommer til at overtage det helt, siger Bruno Christensen.

Cirka en tredjedel af bagerierne forsvinder snart
Han mener, at branchen i dag er en lagkage, som kan skæres op i følgende stykker: Der findes cirka 300 kvalitetsbagerier, som er levedygtige og som i de senere år har udviklet i den kvalitetsbevidste retning. Dernæst findes der cirka 250 bagerier, som stadig fungerer på mere eller mindre gammeldags vis, men som har potentialer til at udvikle sig. Den sidste gruppe á 250 bagerier får Bruno Christensens dødsdom. De vil være her om fem år.

Han vurderer, at placering og generation er afgørende for, om et bageri hører til gruppen af de dødsdømte eller til gruppen af bagerier med udviklingspotentialer.

- Den unge bagermester, som har en god placering og kapital til at gøre sit bageri til mere, end det er i dag, han har et udviklingspotentiale at indfri.

Og det vil føre til, vurderer Bruno Christensen, at antallet af bagerier om fem år vil være skrumpet fra 800 og til cirka 550, som alle satser på en kvalitet, som discountbutikkernes bake off-udvalg ikke kan tilbyde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094