23948sdkhjf

HKScan: Salmonellasag aflsuttet

Salmonellaalarmen i sidste uge fik HKScan Denmark op på mærkerne hvad angår slagteriets fødevaresikkerhed.
I sidste uge konstaterede egenkontrollen hos HKScan Denmark, at der var en risiko for salmonella i et parti kyllingeprodukter. Partiet blev omgående trukket tilbage.

- Vi reagerede straks på mistanke om salmonella, stoppede produktionen og tilbagekaldte produkterne. Som landets største fjerkræslagteri har vi et særligt ansvar for hele tiden at kunne levere sikre fødevarer til forbrugerne. Den opgave bruger vi mange ressourcer på. Så mange, at vi også var i stand til omgående at lokalisere problemet via vor egenkontrol og informere offentligheden om det, fortæller kvalitetschef i HK Scan Denmark, Gert Kristensen, i en meddelelse.

Slagteriet igangsatte en omfattende rengøring og en række test, der konstaterede at salmonellaen udelukkende begrænsede sig til det tilbagekaldte parti. Dermed er der ikke risiko for salmonella i andre produkter end det parti, der allerede er trukket tilbage.

- Selvom der er konstateret salmonella i et parti kyllinger, vil det ikke udsætte forbrugerne for en større risiko, hvis anbefalingerne på pakningerne omkring hygiejne følges, understregner Gert Kristensen.

- Det vigtigste for os er, at forbrugerne altid kan stole på os og vore produkter. Derfor tilbagekaldte vi omgående partiet, gennemførte omfattende rengøring og tests for at sikre os, at alt er i orden. Denne proces har taget lidt tid, men fødevaresikkerhed er alfa og omega for os, supplerer adm. direktør, Thomas Perkiö.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094