23948sdkhjf

Agger Foods reducerer underskud

Omkostninger til udvikling og lancering af Soy4You vejer tungt i det netop offentliggjorte regnskab. Til gengæld blev 2013 året, hvor det prisvindende sojaprodukt fandt vej til samtlige danske detailkæder.
2013 blev et begivenhedsrigt år for Agger Fods, der er beliggende i Agro Food Park i Skejby.

Dels blev virksomheden kåret som den mest visionære i konkurrencen ”innovation Storm2013” og samtidig blev det til et regulært gennembrud for virksomhedens sojaprotein, der dels fandt vej til de danske detailkæder, men også fik imponeret flere større foodservice grossister. Desuden har virksomheden foretaget de første indledende manøvre i forhold til det norske marked.

Agger Foods kan med andre ord berette om stor udvikling – også på bundlinjen, selvom den stadig er rød.

Driftsresultatet i det netop offentliggjorte regnskab lyder på en halv million kroner i underskud, mens resultatet før skat i rene tal ligger lidt over 600.000 kr. i minus. Det er kun virksomhedens andet regnskabsår og der er trods de røde tal tale om fremgang. I 2012 realiserede Agger Foods nemlig et underskud på knap 1,5 millioner kroner på driften og et resultat før skat i cirka samme niveau. Ved årets udgang fik virksomheden tilført 2 millioner korner, så selskabskapitalen kunne reetableres.

- Budgetterne er overholdt og det negative økonomiske resultat var helt som ventet, hedder det sig ifølge ledelsesberetningen.

Det er primært omkostninger i forbindelse med produktudvikling og markedstest, der tynger i virksomhedens årsregnskab. De seneste to år har stifter og direktør Poul Agger i samarbejde med Future Food Innovation kørt et udviklingsprojekt med et samlet budget på 5 millioner kroner. Resultatet heraf er, at Soy4You nu er bredt testet både i foodservice sektoren og blandt forbrugerne.

Desuden har virksomheden investeret i et internationalt litteraturstudie, hvor en phd.-studerende ved Aarhus Universitet har været i gang med at afdække en række af de væsentligste forhold omkring soja og ernæring. Soy4You markedsføres som bekendt som et 100 procent vegetabilsk alternativ til kød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125