23948sdkhjf

Mette Munk dobler op på frossent wienerbrød

Den succesfulde bagerivirksomhed udbygger sine fryseaktiviteter for et større tocifret millionbeløb og fra næste sommer betyder det op mod 40 nye arbejdspladser på fabrikken i Odense.
Regnskabsaktuelle Mette Munk har stadig vækstspeederen i bund. Virksomheden, der producerer frossent wienerbrød, har ualmindelig godt fat i både detailhandlen og foodservice sektoren. Det gælder herhjemme såvel som på eksportmarkederne.

Ifølge 2013-regnskabet er Mette Munks bruttofortjeneste vokset til 65,8 millioner kroner fra 45,2 millioner i 2012. Årets resultat er øget med godt 16 millioner til 36,6 millioner kroner, mens virksomhedens balance ved årets udgang viser en egenkapital på 66 millioner kroner.

- Det går fornuftigt, lyder det beskedent fra administrerende direktør Erik From, da Food Supply fanger ham over telefonen.

I Danmark er Mette Munk en fast del af sortimentet hos alle landets detailkæder, mens kunderne i udlandet udelukkende er restaurationer og hoteller.

Amerikanerne og englænderne er fortsat rigtig glade for det danske wienerbrød, fortæller Erik From og uddyber, at der også ryger en smule til Kina og Malaysia. Næste erobring kan meget vel blive Singapore, for her har den danske bageri-direktør så sent som i sidste uge fået flere positive tilbagemeldinger, da man i selskab med fødevareminister Dan Jørgensen og en række andre danske fødevarevirksomheder var på charmeoffensiv og messe i Sydøstasien.

65 millioner til ny fryseproduktion
Virksomheden har siden 2008 moderniseret fabrikken i Odense for i nærheden af 50 millioner kroner, og ledelsen tøver ikke med at investere i mere vækst.

I løbet af det næste års tid postes yderligere 65 millioner kroner i en udvidelse af virksomhedens lagerfryser og en fordobling af den nuværende produktionskapacitet.

- Det er planen at fryseaktiviteterne er fuldt udbygget næste sommer (2015 red.) og til den tid forventer vi at ansætte 30-40 nye medarbejdere, uddyber Erik From.

Disse ansættelser vil fortrinsvis være til produktionen i Odense, men virksomheden har også adresse i Holstebro, hvor alle administrative opgaver er placeret. I alt beskæftiges pt. cirka 60 ansatte og det tal har ligget stabilt de seneste to år.

Lave energiomkostninger og øget omsætning
Fremgangen i den positive drift skal også set i lyset af, at Mette Munk har været god til at holde omkostningerne nede. I løbet af de seneste to år har man sat effektivt fokus på energibesparelser og det har foreløbig reduceret fabrikkens energiforbrug med 50 procent.

- Vi har først og fremmest koncentreret os om de største poster, hvor vi blandt andet har opnået store besparelser ved at udskifte alle vores pærer til LED og derudover har vi udskiftet en stor del af vores kompressorer. Det arbejde vil vi helt sikkert fortsætte, om end besparelserne fremadrettet bliver i noget mindre skala, fortæller Erik From.

Derudover skal bagerivirksomheden øge aktiviteten og Erik From vurderer, at der er mere omsætning at hente i både USA og England. Et øget produktfokus med nyheder, der kan komplementere det nuværende sortiment, er også en del af vækstplanen fremadrettet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11