23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarer digialiseres

3D-modeller kan blive fremtidens værktøj for fødevareproducenterne.

I fremtiden vil 3D-modeller af fødevarer være almindelige i industrien, vurderer lektor Jeppe Revall Frisvad, fra DTU Compute. Han har blandt andet været med til at bygge tredimensionelle virtuelle udgaver af mælkeprodukter - og denne type forskning kan på sigt blive banebrydende i forhold til at skabe større variation og ikke mindste bedre kvalitet i fødevareudbuddet. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Det lyder lidt langhåret, men kan på sigt hjælpe fødevareproducenter med at forbedre eksisterende produkter eller i udviklingen af nye, mener man hos DTU.

Via 3D-modeller er det nemlig muligt at kortlægge indholdet i fødevarerne, og den digitale prototype kan så forudsige ændringer i udseende og konsistens når man ændrer på produktets indhold, altså de forskellige ingredienser.

DTU Compute er blandt andet involveret i et forskningsprojekt pt., der går ud på at stoppe en yoghurts forsuringsproces på det rigtige tidspunkt, hvis man overvåger en tank med et kamera.

Læs originalartiklen her:

Digitaliserede fødevarer
BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web03