23948sdkhjf

Eksportaftale: Tulip og 3-Stjernet jubler

Den nye eksportaftale har en værdi på mindst 250 millioner kroner og vækker naturligvis begejstring hos de danske pålægsproducenter, der kan se frem til ordreboom og bevarelse af danske arbejdspladser.
Efter seks års hårde forhandlinger med de kinesiske myndigheder er en eksportaftale nu på plads mellem Kina og tre danske fødevarevirksomheder.

Den nye eksportaftale til Kina betyder, at pålægsproducenterne 3-Stjernet og to Tulip fabrikker nu er godkendt som leverandører af pølser og varmebehandlet kød til det kinesiske marked. Hidtil har ingen producenter af pølser og varmbehandlet kød uden for Kina fået lov at levere til markedet. En aftale, der af fødevareminister Dan Jørgensen vurderes til at have en værdi af mindst 250 millioner kroner, men som af Landbrug & Fødevarer vurderes til at blive langt højere.

3-Stjernet er valgt for høj fødevaresikkerhed
Sidste år havde 3-Stjernets produktion i Horsens besøg af en kinesisk delegation, der inspicerede produktionen. Deres vurdering har bl.a. banet vejen for tildelingen af eksportgodkendelsen til den jyske pålægsproducent. Årsagerne til valget er bl.a. 3-Stjernets høje fokus på fødevaresikkerhed og kvalitet.

- Vi er virkelig begejstrede for, at denne aftale endelig er faldet på plads. Vi ser meget frem til at udforske det vækstpotentiale, som det uden tvivl bliver at få foden indenfor på et marked som Kina, fortæller adm. direktør for 3-Stjernet, Anders Laursen.

- Det er en kæmpe blåstempling af vores fødevaresikkerhed, at vi har fået denne godkendelse. Høj fødevaresikkerhed er et højt prioriteret område for os, som vi kontinuerligt arbejder på at udvikle, fortsætter han.

Godkendelsen af 3-Stjernet som eksportvirksomhed gælder produktionen i Horsens, og eksportaftalen vil derfor ikke betyde, at produktion og arbejdspladser flyttes til udlandet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094