23948sdkhjf

Nordjysk kok til EM

Kenneth Hansen stiller op for Danmark ved Bocuse d’Or i Stockholm.
Nordjyske Kenneth Hansen, der er på sin sjette sæson som køkkenchef på Svinkløv Badehotel forsvarer onsdag og torsdag de danske farver ved Bocuse d’Or, der er verdens vigtigste kokkekonkurrence, og betragtes både som EM og VM, i Stockholm.

To retter, en fiskeret og en kødret er disciplinerne, og for tre måneder siden, blev det oplyst, at der i fiskeretten skal indgå sej, østers og blåmuslinger, og i kødretten skinke, blod og grisetæer.

- Vi har trænet seriøst siden november, og har, siden vi fik oplyst retterne, lavet dem 15 gange, så eventuelle fejl skulle være eliminerede. Men vi kunne godt have brugt lidt mere tid, siger Kenneth Hansen.

Han er nordjysk beskeden om sine chancer men håber på en placering blandt de bedste.

- Svenskerne er stor hjemmebanefordel i konkurrencen, og deres kok er på tv både tidligt og sent. Så han kan blive svær at slå, men lad os nu se, siger det danske håb.

Med sig i konkurrencen har Kenneth Hansen sin assistent, Kasper Christensen, og en række andre medarbejdere fra badehotellet, der støtter og hjælper at det, der er muligt.

Danmark har tradition for fornemme placeringer i den prestigefyldte konkurrence, og for de fleste kokke er Bocuse d’Or det største.

- For mig er det en gammel drøm, der går i opfyldelse, og jeg giver alt, jeg har, siger Kenneth Hansen, der ankom til Stockholm mandag eftermiddag og træner, til starten går onsdag.

Kenneth Hansen skal lave og præsentere sine retter som nummer otte lige efter Norge, der sammen med Sverige vurderes som den største konkurrent til Danmark.

Der er deltagere fra 20 europæiske lande, der dyster om 12 pladser ved de officielle verdensmesterskaber, der afvikles i Lyon 2015.

På fem timer og 35 minutter skal kokkene fremstille en fiskeret og en kødret til 14 personer.

Tidligere har Jeppe Foldager og Rasmus Kofoed deltaget for Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082