23948sdkhjf

Nordisk sats betaler sig for Urtekram

Den økologiske grossistvirksomhed lander bedste resultat nogensinde, det skyldes effektiviseringer, rationaliseringer og en ny nordisk satsning.
Urtekram har netop offentliggjort regnskabet for 2013 – det bedste nogensinde, oplyser Fødevarewatch.

Acceptabelt 2013
Urtekram noterer sig en omsætning på 353 mio. kr. for 2013, hvilket er 6 mio. kr. mere end i 2012. Resultatet endte på 8,7 mio. kr. mod 5,8 mio. kr. i 2012.

Trods de gode tal beskrives regnskabet som acceptabelt af adm. direktør Lars Børresen, og det er der gode grunde til.

- Det er niveauet, og det, at vi har en omsætning på omkring 350 mio. kr., gør, at der ikke er langt fra succes til fiasko. Vores nulpunktsomsætning er rimelig høj, siger han til FødevareWatch.

Soliditetsgraden i det netop afgivne regnskab er steget til 38 procent.

Nordisk fremgang
Det gode regnskab kommer som følge af et par år med fokus på rationaliseringer og effektivisering af driften samtidig med at man har øget indsatsen i Norden væsentligt. Væksten kommer nemlig primært fra Sverige og Finland.

Lars Børresen peger på, at den svenske og finske økonomi har det bedre end den danske, samtidig med at økologien i disse lande ligger på et lavere niveau end i Danmark – og det er det, der udgør vækstpotentialet for Urtekram i Norden. Han forventer kun svag vækst på det danske marked i de kommende år.

Ser man på virksomhedsdelen, så er det særligt Urtekrams body-care-del, der er i fremgang, sideløbende med en generel positiv tendens for virksomhedens fødevarer på det samlede nordiske marked.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093