23948sdkhjf

Mette Munk på udenlandske hænder

Verdens tredje største bagerigruppe har købt bageri-gazellen fra Odense.
Mette Munk A/S er solgt til Aryzta AG, verdens tredje største bagerigruppe og verdens største leverandør af frosne bageriprodukter, skriver virksomheden i en meddelelse.

Aryzta er noteret på børserne i Zürich og Dublin og er bedst kendt for sine europæiske og amerikanske mærker La Brea Bread, Hiestand, Klemme, Coup de Pate og Otis Spunkmeyer.

I handlen indgår også Nordic Bake Off A/S, som Mette Munk A/S ejer 50 procent af.

Fortsætter med dansk ledelse
Mette Munks nuværende ledelse fortsætter og har fået til opgave at etablere et salgssamarbejde med de øvrige selskaber i Aryzta AG. Dette forventes at give øget omsætning og flere arbejdspladser.

Mette Munk har produktion på havnen i Odense og administration i Holstebro. Virksomheden er i gang med en 70 millioner stor investering i ny produktionslinje og udbygning af eksisterende frysehus.

- Vi har nogle utrolig dygtige medarbejdere, der sammen med os, har været med til at bygge virksomheden op, med fokus på kvalitet og effektivitet. Derfor er det dejligt at køberne fremover vil bibeholde arbejdspladserne i Danmark, udtaler administrerende direktør Erik From i meddelelsen.

Han har sammen med en række ledende medarbejdere stået som ejer af virksomheden siden 2007 - og målt på de sidste fem år har omsætningsvæksten været over 29 procent om året. Tre år i træk har Mette Munk været på Børsens Gazelle-liste, og man forventer også at komme på i år.

Mette Munk er herhjemme ledende producent og leverandør af frossen wienerbrød og frugt- og madtærter til dagligvarehandlen og cateringmarkedet. Derudover eksporterer man mere end 50 procent af sin produktion til Norden, England og USA.

Med købet erhverver Aryzta sig således et godt fodfæste på det danske såvel som det skandinaviske marked, samtidig med man får adgang til den specialiserede danske wienerbrødsproduktion.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094