23948sdkhjf

Royal Greenland gør kraftigt indhug i gælden

Frasalg af fabrik nedbringer gæld til rekordlavt niveau, viser halvårsregnskab fra seafood-koncernen.
Royal Greenlands halvårsregnskab viser et resultat på 59 millioner kroner før skat og en rekordlav gæld på 958 millioner kroner. Trods en lavere omsætning efter frasalget af fabrikken i Wilhelmshaven er de tilbageværende aktiviteter vokset med 7 procent.

Resultatet før skat på 59 millioner kroner afspejler en nedgang på 25 millioner kroner i forhold til året før. Det skyldes udelukkende en negativ udvikling på valutakurserne, specielt i forhold til Japanske Yen, påpeger selskabet. Valutakurserne har haft en negativ påvirkning på 40 millioner kroner i forhold til året før.

Den opnåede vækst i kerneforretningerne har kompenseret for noget af valutakursudviklingen. Trods et fald i den samlede omsætning på 11 procent efter frasalget af fabrikken i Wilhelmshaven, er de tilbageværende aktiviteter således vokset med særdeles tilfredsstillende 7 procent i forhold til året før.

Gæld på under en milliard
- Frasalget af fabrikken i Wilhelmshaven har medvirket til, at Royal Greenland når en rigtig vigtig milepæl, idet vi nu har nedbragt den rentebærende gæld til rekordlave 958 millioner kroner. Dermed indfrier vi målsætningen om nedbringelsen af gælden til under 1 milliard kroner. Royal Greenland fremstår i dag finansielt og forretnings-mæssigt væsentligt stærkere, sundere og mere fokuseret end på noget andet tidspunkt i virksomhedens nyere historie, fremhæver administrerende direktør Mikael Thinghuus.

Den rentebærende gæld var på sit højeste i 2007/2008 og udgjorde 2,3 milliarder kroner. Det nuværende niveau svarer til en reduktion på næsten halvanden milliard kroner.

Royal Greenland har igennem de seneste år dokumenteret en evne til at håndtere udfordringerne og har derfor gode forhåbninger om selskabets forventede udvikling. Selskabet fastholder derfor den tidligere udmeldte forventning om et resultat for hele året på samme niveau som sidste år, hvor resultatet efter skat udgjorde 100 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078