Nu kan du blive madspilds-certificeret

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Restauranter, hoteller, kantiner og fødevareproducenter, som vil gøre en ekstra indsats for at stoppe madspild og støtte genanvendelse, kan fra i dag blive certificeret med det nye Refood-mærke.

Refood-mærket er navnet på en nylanceret certificering, der vil sætte madspild og genanvendelse på både virksomheder og forbrugernes dagsorden. Målet er at få 10.000 medlemmer inden udgangen af 2020, skriver certificeringens stiftere i en meddelelse.

Refood-mærket er blevet til i samarbejde med fem af fødevarebranchens store aktører; Stop Spild Af Mad, Agro Business Park, Landbrug & Fødevarer, Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood, der indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi.

- Refood-mærket har allerede over 100 medlemmer og vi oplever stor interesse for at udbrede det gode budskab. Vi sætter stor pris på at blandt andre Scandic Hotels har tilmeldt alle deres danske hoteller og på den måde er med til at øge kendskabet til Refood-mærket, fortæller Jean-Luc Frast forretningsudviklingschef i Daka Denmark A/S.

En tillidssag
Refood-mærket bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs også: Canada-aftalen kan løfte oste-eksport

Medlemskabet af certificeringsordenen er gratis og handler i høj grad om tillid. Det eneste den kræver er, at man implementerer minimum tre madspildsreducerende initiativer samt har en ordning for genanvendelse af madaffald.

Refood-mærket gør det således muligt for medlemmerne at signalere deres indsats for bæredygtighed. Et tiltag, der længe har været efterspurgt blandt landets restauranter og køkkener.

Læs også: Landbruget håber danskerne vil betale for glade svin

- Jeg har de seneste år oplevet gentagne gange, at restauranter og storkøkkener spørger, hvorfor der ikke findes et madspildslabel, så de kan signalere deres hårde arbejde for en mere miljørigtig fødevareproduktion. Med Refood-mærket får vi fokus på både madspild og genanvendelse, hvilket også kan ende med, at kunderne foretrækker at spise de steder, som er medlemmer af Refood-mærket, for at støtte den gode indsats mod madspild, fortæller Refood-partner Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Refood-mærke som kvalitetsstempel
Hun fortæller videre, at også flere og flere forbrugere efterspørger en form for certificering til kantiner og restauranter, som gør en indsats for madspild.

På den måde er certificeringen et kvalitetsstempel for både forbrugere og/eller virksomheder, som gerne vil være miljøbevidste i deres valg af spisested eller kantineordning. En tendens Unilever Food Solutions kan nikke genkendende til.

I en nyligt afsluttet undersøgelse har de spurgt danske forbrugere, om de vil foretrække en restaurant, som arbejder for at minimere madspild. Og ud af 1.000 adspurgte mente 45 procent, at det ville de.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Danæg får sur smiley og bøde

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

To kvinder skal styre Cocio

København får et cyklende madmarked

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor indtjeningsfremgang hos Process Engineering A/S.

MODBUS styret doseringspumpe fra Verder Pumper - NYHED

Expanite på Hannovermessen

Salicath deltager igen i verdens største messe for pakkeindustrien, INTERPACK, i Düsseldorf

Ekstrem temperatur føler / -50 til +1000°C

Udskæring af paté - Salicath ApS

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv ho...

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Send til en kollega

0.301