Nu kan du blive madspilds-certificeret

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Restauranter, hoteller, kantiner og fødevareproducenter, som vil gøre en ekstra indsats for at stoppe madspild og støtte genanvendelse, kan fra i dag blive certificeret med det nye Refood-mærke.

Refood-mærket er navnet på en nylanceret certificering, der vil sætte madspild og genanvendelse på både virksomheder og forbrugernes dagsorden. Målet er at få 10.000 medlemmer inden udgangen af 2020, skriver certificeringens stiftere i en meddelelse.

Refood-mærket er blevet til i samarbejde med fem af fødevarebranchens store aktører; Stop Spild Af Mad, Agro Business Park, Landbrug & Fødevarer, Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood, der indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi.

- Refood-mærket har allerede over 100 medlemmer og vi oplever stor interesse for at udbrede det gode budskab. Vi sætter stor pris på at blandt andre Scandic Hotels har tilmeldt alle deres danske hoteller og på den måde er med til at øge kendskabet til Refood-mærket, fortæller Jean-Luc Frast forretningsudviklingschef i Daka Denmark A/S.

En tillidssag
Refood-mærket bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs også: Friske fødevarer fryser fryseren ud

Medlemskabet af certificeringsordenen er gratis og handler i høj grad om tillid. Det eneste den kræver er, at man implementerer minimum tre madspildsreducerende initiativer samt har en ordning for genanvendelse af madaffald.

Refood-mærket gør det således muligt for medlemmerne at signalere deres indsats for bæredygtighed. Et tiltag, der længe har været efterspurgt blandt landets restauranter og køkkener.

Læs også: Canada-aftalen kan løfte oste-eksport

- Jeg har de seneste år oplevet gentagne gange, at restauranter og storkøkkener spørger, hvorfor der ikke findes et madspildslabel, så de kan signalere deres hårde arbejde for en mere miljørigtig fødevareproduktion. Med Refood-mærket får vi fokus på både madspild og genanvendelse, hvilket også kan ende med, at kunderne foretrækker at spise de steder, som er medlemmer af Refood-mærket, for at støtte den gode indsats mod madspild, fortæller Refood-partner Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Refood-mærke som kvalitetsstempel
Hun fortæller videre, at også flere og flere forbrugere efterspørger en form for certificering til kantiner og restauranter, som gør en indsats for madspild.

På den måde er certificeringen et kvalitetsstempel for både forbrugere og/eller virksomheder, som gerne vil være miljøbevidste i deres valg af spisested eller kantineordning. En tendens Unilever Food Solutions kan nikke genkendende til.

I en nyligt afsluttet undersøgelse har de spurgt danske forbrugere, om de vil foretrække en restaurant, som arbejder for at minimere madspild. Og ud af 1.000 adspurgte mente 45 procent, at det ville de.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Olivenolie solgt under falsk varedeklaration

Easyfood lavede et rekordoverskud

Og vil fordoble omsætningen frem mod 2020.

Madværkstedet kom godt fra start

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Rødt mælkeresultat: Arla har blødt for milliarder i Tyskland

Det nordiske mejeriselskab har tabt 6 år i træk.

Så mange millioner: Nowaco forbedrer sidste års indtjeningsrekord

Uge 12: Ind og ud af bestyrelser og direktioner

Skagensfiskeriet slog Danmarksrekord i fjor

Rundede én milliard i 2016.

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Dansk ventilator til kæmpe fiskefoderanlæg

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Opdateret: Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Irma sætter insekter på menuen

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Det første danske øko-sukker på vej

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Vibocold forbereder generationsskifte

Ugens grin: Stop spild af mad

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bølgepap til sikker beskyttelse

De 10 bedste sprog at lære for virksomheder

Pilen peger mod bæredygtighed

Udendørs skilte

Alflow vinder årets erhvervspris i Vejen Kommune

Nye termiske kameraer hos RS Components tilbyder klassens bedste ydeevne med hensyn til funktionalit

Rustfri filtre fra Classic Filters

Integrerede pakkeløsninger fra én leverandør

Har du brug for en (grafisk) hånd?

Kom til Automationsdag'17

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference: Hvordan skal forsynings sektorerne fremadrettet reguleres og organiseres?

Kemi Kick Off 2017

Simas kunne regne den ud

JEROS jorden rundt

Fremtiden kræver smartere arbejdere

Integrationer gør dit administrative arbejde enklere

En verden af Papkasser

Smart Machines styrker innovative maskinbyggere

Nye krav i FSSC 22000 - sårbarhed og food defense

Nyt og inspirerende referencekatalog

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Send til en kollega

0.357