Festival får mere ambitiøs madstrategi

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Roskilde Festival har allerede gjort meget for at skabe et varieret og bæredygtigt madudbud, men indsatsen skærpes nu yderligere frem mod 2017.

På torsdag starter musikken på årets Roskilde Festival, og søndag indtog de op mod 130.000 gæster og frivillige de grønne områder omkring Dyrskuepladsen. Ud over fokus på et varieret musikudbud, har Roskilde Festival en ambitiøs strategi for et varieret og bæredygtigt madudbud med fokus på en høj andel af økologiske og lokale råvarer.

På tværs af de mere end 145 mad- og drikkevareboder på årets festival er målsætningen for andelen af økologiske råvarer 30 %, hvilket gradvist øges frem mod 2017 hvor målsætningen er 90 % økologiske råvarer på tværs af alle festivalens boder.

Moskusburger og rejemadder i Roskilde Food Court
Sidste år åbnede Roskilde Food Court på festivalpladsen med stor succes, og igen i år kan man få stillet sult og tørst i Gloria Zone. I Roskilde Food Court er kravene til boderne større, og som festivalgæst vil man derfor kunne sætte tænderne i et madudvalg med 60 % økologiske råvarer.

Læs også: Hansens Flødeis indgår eksklusiv aftale med Roskilde Festival

Food Court er stedet hvor nye madbodstalenter kan få lov til at prøve kræfter med Roskilde Festivals sultne gæster i et mindre format. I år vil man blandt andet kunne smage på moskusburger hos Foreningen Grønlandske Børn, hos Gorm’s er det de bornholmske egnsretter der er i fokus og så kan man også finde både klassiske rejemadder og japanske specialiteter så som suppe og dybstegt kylling. Derudover kan man i Food Court slukke tørsten i Roskilde Festivals helt egen, økologiske øl, brygget af Jacobsen.

Læs også: 4.000 doggy-bags skal stoppe spild af mad på Bornholm

En anden øl som festivalgængere med hang til økologi kan slukke tørsten i, er Tuborgs økologiske og ufiltrerede øl, Tuborg RÅ. Den friske fadøl kan ikke købes i butikker, men kan under Roskilde Festival købes i alle festivalens egne barer på festivalpladsen.

Samarbejder med Stop Spild Af Mad
Mad og drikke på Roskilde Festival skal ikke kun være bæredygtig i en miljømæssig forstand. En af grundpillerne i festivalens lange historie er, at overskuddet fra festivalen doneres til almennyttige formål, og dette skal også fortsat afspejle sig i udvælgelsen af de boder, som sælger mad til de sultne festivalgæster. En del af Roskilde Festivals madstrategi frem til 2017 er derfor, at over 50 % af overskuddet fra boderne skal gå til almennyttige formål.

- Vi har konstant fokus på at sikre en god blanding af kommercielle madboder og boder hvor overskuddet går til almennyttige formål, som f.eks. sportsklubber, handicaporganisationer, til socialt udsatte eller til internationalt udviklingsarbejde. Desuden øger vi også vores indsats mod madspild i 2014 og sammen med Stop Spild af Mad indsamler vi 30-50 ton mad til socialt udsatte, fortæller Mikkel Sander, projektleder for Roskilde Festivals madstrategi.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Olivenolie solgt under falsk varedeklaration

Easyfood lavede et rekordoverskud

Og vil fordoble omsætningen frem mod 2020.

Madværkstedet kom godt fra start

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Rødt mælkeresultat: Arla har blødt for milliarder i Tyskland

Det nordiske mejeriselskab har tabt 6 år i træk.

Så mange millioner: Nowaco forbedrer sidste års indtjeningsrekord

Uge 12: Ind og ud af bestyrelser og direktioner

Skagensfiskeriet slog Danmarksrekord i fjor

Rundede én milliard i 2016.

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Dansk ventilator til kæmpe fiskefoderanlæg

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Opdateret: Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Irma sætter insekter på menuen

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Det første danske øko-sukker på vej

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Vibocold forbereder generationsskifte

Ugens grin: Stop spild af mad

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bølgepap til sikker beskyttelse

De 10 bedste sprog at lære for virksomheder

Pilen peger mod bæredygtighed

Udendørs skilte

Alflow vinder årets erhvervspris i Vejen Kommune

Nye termiske kameraer hos RS Components tilbyder klassens bedste ydeevne med hensyn til funktionalit

Rustfri filtre fra Classic Filters

Integrerede pakkeløsninger fra én leverandør

Har du brug for en (grafisk) hånd?

Kom til Automationsdag'17

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference: Hvordan skal forsynings sektorerne fremadrettet reguleres og organiseres?

Kemi Kick Off 2017

Simas kunne regne den ud

JEROS jorden rundt

Fremtiden kræver smartere arbejdere

Integrationer gør dit administrative arbejde enklere

En verden af Papkasser

Smart Machines styrker innovative maskinbyggere

Nye krav i FSSC 22000 - sårbarhed og food defense

Nyt og inspirerende referencekatalog

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Send til en kollega

0.207