23948sdkhjf

Harboes vokser på nye markeder

Det er nye markeder som Afrika og Asien, der driver de positive resultater for selskabet, der både har aktiviteter inden for bryggeri og maltbaserede ingredienser.
Harboes-koncernen har netop frigivet sin årsrapport for 2013/2014 og resultaterne her er helt i tråd med forventningerne, skriver bryggeriet i en selskabsmeddelelse.

Nettoomsætningen steg i året med 5,7 procent til 1.420 mio. kr. Der blev afsat 5,93 mio. hl øl, vand, læskedrikke og malurtprodukter mod 5,74 mio. hl sidste år.

EBITDA udgør i perioden 106,6 mio. kr. mod 90,9 mio. kr. sidste år, mens EBIT steg til 16,7 mio. kr. fra 9,4 mio. kr. året før. Årets resultat blev 10,6 mio. kr.

Intensiv konkurrence i Nordeuropa
Ifølge rapporten er det primært udviklingen på de internationale markeder uden for Nordeuropa, som driver resultaterne. Særligt Afrika og Asien har leveret høje vækstrater, og positionen udbygges løbende i tæt samarbejde med regionale distributører.

- I Nordeuropa udfordres vi af intensiv konkurrence og et faldende forbrug af drikkevarer, men vores fokus på kvalitet og løbende tilpasninger i produktmikset har gjort det muligt for os at fastholde vores position på disse markeder, om end den samlede indtjeningsmargin er negativt påvirket af priskonkurrencen, lyder administrerende direktør Bernhard Grieses kommentar til årsrapporten.

Han fortsætter:

- Vores aktiviteter inden for maltbaserede ingredienser er under fortsat udvikling, og vi arbejder målrettet på at stimulere efterspørgslen yderligere gennem produktudvikling. Udviklingsaktiviteterne sker i tæt samarbejde med kunderne, og vi forventer, at det vil bane vejen for et øget aktivitetsniveau og et stigende bidrag til koncernens resultater over de kommende to-tre år.

Forventer fortsat vækst
Harboes forventer i 2014/2015 fortsat vækst og et forbedret resultat i niveauet 15-25 mio. kr.

- Vi forventer en intensiv konkurrence og generelt udfordrende markedsforhold også i det kommende år, men vi fortsætter indsatsen på vores strategiske fokusområder og det tætte samarbejde med kunder og distributører. Vi forventer derfor en positiv udvikling i alle vore aktiviteter i det kommende regnskabsår, lyder det afsluttende fra Bernhard Griese.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095