23948sdkhjf

Dansk sommermiddag til 220 internationale madprofessionelle

Ost fra Knuthenlund, byg fra Skærtoft Mølle og chokolade fra Friis-Holm er noget af det, som den ældste og mest betydningsfulde samling af internationale madprofessionelle ved Oxford Symposium on Food & Cokery kan se frem til at nyde, når de sig til bords og smager på et stykke dansk madkultur.
Fra 11.-13. juli sker igen det årlige weekendlange symposium om madkultur og madhistorie, Oxford Symposium on Food & Cookery i England. Samlingen betragtes som den ældste og mest betydningsfulde indenfor emnet og tiltrækker 220 deltagere, som bl.a. favner forskere, journalister, kokke, sociologer, antropologer og andre madentusiaster.

Lørdagens middag er en dansk sommerbanket sammensat af Trine Hahnemann, kogebogsforfatter og direktør for kantinevirksomheden Hahnemanns Køkken. Trine Hahnemann har i sit virke som kogebogsforfatter etableret sig solidt på det britiske marked med udgivelserne Scandinavian Cookbook og Scandinavian Christmas og med sin medvirken i tv-programmer som Valentine Warner Eats Scandinavia på The Good Food Channel.

Spydspids for danske produkter
Middagen til Oxford Symposium on Food & Cookery bliver ikke kun en showcase på dansk madkultur, men også for danske produkter. Trine medbringer produkter fra nogle af Hahnemanns Køkkens faste samarbejdspartnere som Skærtoft Mølle, Knuthenlund og Friis-Holm. Foruden de danske produkter tager middagen udgangspunkt i råvarer fra markedet New Covent Garden, da temaet for årets symposium er ’Food & Markets’.

- Det er en stor ære at være til stede og samtidig få lov til at vise, hvad dansk madkultur er og hvad det danske køkken kan. Deltagerne kan glæde sig til at smage blandt andet røget laks, sommersalat med radiser og agurker, sort byg fra Skærtoft Mølle til spidskål og lam, oste fra Knuthenlund, kærnemælkskoldskål med kammerjunkere, kransekage og chokolade fra Friis-Holm, siger Trine Hahnemann, der laver middagen i samarbejde med søsteren Silla Bjerrum, der er bosat i London og driver sushikæden Feng Sushi.

Det er ikke første gang Trine Hahnemann rejser udenlands for at fortælle om og fremvise dansk og skandinavisk madkultur. Hun har tilbagelagt utallige rejser og holdt foredrag, kogeskoler og middage bl.a. ved Rio+ 20 i Brasilien med Nordisk Ministerråd, The James Beard Award i USA og TEDXKrakow i Polen. Til hverdag driver hun kantinevirksomheden Hahnemanns Køkken med ansvar for 2500 måltider dagligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093