23948sdkhjf

Skuffende tal fra Glunz & Jensen

Ledelsen i Glunz & Jensen har offentliggjort foreløbige hovedtal for 2013/2014, som viser en omsætning i den lave ende af det forventede og et EBITDA-resultat over 10 mio. kr. under det ventede niveau.
Glunz & Jensen har hidtil forventet, at regnskabsåret ville resultere i en omsætning i niveauet 320-340 mio.kr. Det foreløbige regnskab udviser en omsætning på 320,6 mio.kr. mod 376,6 mio.kr. i regnskabsåret 2012/13.

EBITDA-resultatet udgør 19,2 mio.kr., hvor det hidtil forventede resultat har været i niveauet 30-35 mio.kr.

Baggrunden for den lave omsætning er en fortsat tilbageholdenhed i investeringsbeslutningerne blandt selskabets kunder inden for såvel flexo- som offset-området, hvilket har medført en svag udvikling i anden halvdel af regnskabsåret og i særdeleshed i fjerde kvartal. Det oplyser Glunz & Jensen i en selskabsmeddelelse.

Flere udfordringer i fjerde kvartal
Både omsætningen og EBITDA-indtjeningen skuffede i fjerde kvartal. At omsætningen i fjerde kvartal var på et betydeligt lavere niveau end øvrige kvartaler henføres til, at der var afsat flere produkter med et lavere indtjeningsbidrag, hvilket påvirkede indtjeningen negativt i forhold til tidligere forventninger.

På omkostningssiden har der i fjerde kvartal været afholdt ekstraordinære omkostninger til udviklingsprojekter indenfor flexo. Endvidere har det været nødvendigt at afholde ekstraomkostninger i forbindelse med tilpasning og ombytning af udstyr til en enkelt kunde i Japan.

Overflytning af produktion og funktionsopgaver til samlefabrikken i Slovakiet har trukket væsentlige flere ressourcer end estimeret, og der er i fjerde kvartal afsat omkostninger på 1 mio. kr. til fratrædelsesgodtgørelser, som forventes udbetalt i det kommende regnskabsår.

Forventer fremgang
For regnskabsåret 1. juni 2014 - 31. maj 2015 forventes omsætningen at ligge i niveauet 330-350 mio.kr. og driftsresultatet, EBITDA, forventes at ligge i niveauet 30-35 mio.kr.

Selskabets årsrapport offentliggøres den 28. august 2014, hvor ledelsen informerer yderligere om den forretningsmæssige udvikling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078