23948sdkhjf

Offentlige køkkener rykker på økologien

200 storkøkkener har i år opnået det økologiske spisemærke, og den seneste måned har særligt de offentlige køkkener trådt den økologiske speeder i bund.
Fordelingen af økospisemærker:
134 guldmærker = 90-100 % økologi
295 sølvmærker = 60-90 % økologi
384 bronxemærker = 30-60 % økologi
I alt kan 813 danske storkøkkener nu skilte med et økologiske spisemærke. Alene i juli har 47 nye køkkener opnået økospisemærket og heraf var de 46 offentlige.

Alene i Furesø Kommune er 25 køkkener tilføjet listen. 10 af forsvarets kantiner og Herlev Sygehus er blandt de 47 storkøkkener, der i juli måned opnåede et økologiske spisemærke, der dokumenterer en økologiandel i maden på minimum 30 procent.

- Det viser, at når politikerne sikrer rammerne, så er der meget stor opbakning hos medarbejdere og ledere ude i køkkenerne. Spisemærkets succes er resultatet af et sundt samspil mellem en politisk dagsorden for at fremme miljøvenlig fødevareproduktion, sund kost og mindre madspild, som klinger med dem, der skal løfte opgaverne bag gryderne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Af de 813 køkkener med økospisemærke finder man 334 institutioner, 304 kantiner, 73 sygehuse og plejehjem samt en række restauranter, caféer, kroer, cateringvirksomheder og forskellige former for takeaway.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079