23948sdkhjf

FoodTech spotter fødevareindustriens udfordringer

International konference sætter fokus på fremtidens forretningsmodeller og teknologisk innovation i fødevareindustrien.
Der bliver pres på fødevareindustrien i de kommende år. Med ni milliarder mennesker på Jorden i 2050 skal der produceres væsentlig flere og bedre fødevarer end i dag. Det kræver nytænkning og omstillingsevne, hvis fødevareindustrien skal være i stand til at producere det, som kunderne vil efterspørge i fremtiden.

Det er netop fremtidens udfordringer, der er baggrunden for, at fagmessen FoodTech i samarbejde med Aarhus Universitet, AU Herning, arrangerer en international konference på FoodTech 2014 i MCH Messecenter Herning den 29. oktober.

Konferencen sætter fokus på fremtidens forretningsmodeller og på teknologisk løsninger.

- Virksomhederne vil blive udfordret i fremtiden. De skal både lytte til kundernes ønsker og samtidig tænke nyt, for eksempel på at minimere ressourcer og være mere energieffektive. Derfor er der behov for ikke kun at tænke i nye teknologiske løsninger, men også i anderledes og nye forretningsmodeller. Fødevareindustrien skal være parat til at optage og kombinere forskellige forretningsmodeller - også fra andre industrier, siger professor, ph.d. Peter Lindgren, AU Herning.

Konferencen har samlet et bredt felt af internationale og kendte forskere og praktikere, der alle beskæftiger sig med at tænke nyt og anderledes for at tilpasse sig fremtidens globale udfordringer, give deres bud på fremtidens forretningsmodeller og teknologisk innovation.

Fra Unilever vil Director of Commercial Alliances and Supplier Innovation, Graham Cross, tale om en af de helt store udfordringer i fødevareindustrien – at danne nye netværk til konkrete fødevareprojekter hurtigt med både kendte og nye samarbejdspartnere.

Professor Keith Ridgway fra universitetet i Sheffield vil give bud på nytænkning inden for produktion og på kombination af gamle og nye materialer.

Director of Peace Innovation Lab, Mark Nelson fra Stanford University, vil fortælle om, hvordan fødevareindustrien kan bruge ”overtalende teknologi” til at påvirke adfærd og forbrug og gøre det til udgangspunkt for nye forretningsmodeller, omkostningsreduktion og minimering af spild.

Markus Eisenhauer fra Fraunhofer Institute i Tyskland, vil give eksempler på ”Internet of Things”, hvor internettet og sensorer i fødevareindustrien kommunikerer sammen, og hvordan det kan udnyttes i fremtidens fødevareindustri i samspil med mennesker og fødevarer.

For at innovere nye forretningsmodeller og nye teknologier kræver det, at fødevareindustrien lærer nyt og lærer hurtigere. Professor Dr. Klaus North fra Wiesbaden Business School vil give eksempler på, hvordan nye metoder for læring og videnoverførsel har forbedret og øget læring i internationale virksomheds- og leverandørnetværk.

FoodTech 2014 afholdes i dagene 28.-30. oktober i MCH Messecenter Herning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093