23948sdkhjf

Fortsat fald i vareeksporten

I juni 2014 faldt vareeksporten 2,2 procent i forhold til maj 2014 viser tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort.
I juni 2014 faldt vareeksporten 2,2 procent i forhold til maj 2014 eksklusive værdien af energivarer, skibe og fly fremgår det af de seneste sæsonkorrigerede tal for udenrigshandelen.

Niveauet i andet kvartal 2014 er dermed 0,5 procent lavere end i første kvartal opgjort på samme måde. Opgjort inklusive energivarer og eksklusive skibe og fly faldt vareeksporten i juni med 3,7 procent i forhold til maj, og faldet i andet kvartal er dermed 0,8 procent i forhold til første kvartal 2014.

- De seneste måneder har vareeksporten vist tegn på afmatning og mindre fald. Faldet i juni, som inklusiv energi var på 3,7 procent, forstærker tendensen, og skyldes udover en lavere eksportværdi af energivarer et fald i værdien af levnedsmidler og maskiner, herunder dele til vindmøller. Det er især eksporten til EU, herunder særligt Tyskland, som er svækket i juni, men set over tre måneder er også eksporten til Storbritannien og USA faldet til et lavere niveau. Eksporten til BRIK-landene var på nogenlunde uændret niveau i juni, men set over tre måneder har der været en vækst på 3 procent, særligt som følge af en kraftig stigning til Kina på 11,6 procent i andet kvartal 2014 i forhold til første kvartal 2014, siger cheføkonom i Udenrigsministeriet, Jacob Warburg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078