23948sdkhjf

Danish Agro og Vestjyllands Andel udvider tysk samarbejde

Danish Agro og Vestjyllands Andel udvider deres strategiske samarbejde med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG indenfor premix og vitaminer.
Danish Agro og Vestjyllands Andels fællesejede selskab, Vilomix International Holding A/S, har netop købt 25 % af aktierne i den tyske premix og vitaminvirksomhed Hamburger Leistungsfutter Gmbh fra Agravis. Agravis har hidtil ejet 80 % af aktierne i selskabet. Hamburger Leistungsfutter Gmbh er en tysk premix- og vitaminvirksomhed med hovedsæde i Hamborg, der har en årlig omsætning på 1 mia. kr. og aktiviteter i mere en 40 lande.

Samtidig har Agravis Raiffeisen AG øget deres aktiepost i Vilomix koncernen fra 15 % til 25 %. Vilomix koncernen, der med hovedsæde i Lime ligeledes har fokus på premix- og vitaminaktiviteter, har en årlig omsætning på 2,3 mia. kroner og aktiviteter i mere end 25 lande.

Ifølge koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, sker opkøbene i naturlig forlængelse af det frugtbare strategiske samarbejde mellem parterne.

- Agravis er en tæt strategisk samarbejdspartner, som vi med stor succes udvikler mange internationale aktiviteter sammen med. Investeringerne i henholdsvis Vilomix og Hamburger Leistungsfutter sker i naturlig forlængelse af dette samarbejde, og vi ser store synergier mellem de to selskaber. Både Vilomix og Hamburger Leistungsfutter er to velfunderede, internationale selskaber, der vil kunne supplere hinanden rigtig godt på en række eksportmarkeder, siger Christian Junker.

Administrerende direktør i Vilomix koncernen, Peter Iversen, ser et stort potentiale i et tættere samarbejde med hans tyske kolleger.

- Både Vilomix og Hamburger Leistungfutter har fokus på stor faglig ekspertise og kvalitetsprodukter, og jeg ser frem til at styrke disse områder for begge selskaber gennem øget dialog og udveksling af viden. Både Vilomix og Hamburger Leistungsfutter har desuden et stort internationalt engagement, hvor vi også vil kunne have stor gavn af hinanden, siger Peter Iversen.

Transaktionerne afventer nu konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078