23948sdkhjf

Ny køletunnel hos Tican mindsker svinesvindet

Svinedyr men helt nødvendig investering har bonusfordele for nordvestjysk andelsslagteri.
Denne sommer kunne Thisted-slagteriet Tican tage en helt ny køletunnel i brug, som siden sensommeren 2013 har været under opførelse.

Den nye køletunnel, som skulle erstatte den gamle køletunnel, der var utidssvarende og nedslidt, har ikke bare været en grundforudsætning for overhovedet at videredrive det nordvestjyske andelsslagteri.

Administrerende direktør Ove Thejls vurderer også, at man vil kunne hente en gevinst på fire millioner kroner årligt, fordi kølesvindet reduceres fra cirka halvanden til én procent.

- Så det giver os den klare fordel, at kødkvaliteten er forbedret, siger han til Food Supply.

Tican trodser tendensen til fald
Køletunnellen har kostet 85 mio. kroner. Penge, som Tican i én håndevending har fisket op fra egen kistebund.

- Så det er ikke investeringen i sig selv, som er fantastisk rentabel, men den var absolut nødvendig for overhovedet at drive et slagteri. Det skal afskrives over en længere årrække og kommer til at spise de besparelser, vi opnår.

Køletunnellen er større end den forrige. Stik imod den generelle landstendens, så har Tican øget sine ugentlige slagtninger fra cirka 34.000 til 38.000 om ugen. Det skyldes først og fremmest dansk kannibalisering, da væksten er kapret fra det nærliggende Jutland Meat i Struer, som i februar 2013 gik konkurs.

Og så har Tican stort set været skånet for den griseflugt til Tyskland, som branchen generelt har oplevet.

- Her oppe nordvestpå ligger vi langt væk fra det tyske marked, så det er knapt så mange smågrise fra vores område, som sendes sydpå, siger Ove Thejls.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078