23948sdkhjf

Hospitalsmad ryger ofte i skraldespanden

Over halvdelen af maden på to serveringsvogne endte i skraldespanden, da to forskere fulgte med rundt på to afdelinger på Aalborg Universitetshospital.
Det skriver Politiken.

Ph.d.-studerende Kwabena Ofei fra Aalborg Universitets forskergruppe i ernæring og offentlige måltider, fulgte i to uger madvognene tæt, hvor han målte og vejede alt, hvad der blev serveret og gik til spilde.

- Det var en stor overraskelse for mig at se, hvor meget der blev smidt i en stor skraldespand på afdelingen. Og når man spurgte personalet, svarede de, at sådan har det altid været – det er endda blevet bedre end før, fortæller han til Politiken.

En af årsagerne til spildet er, at maden skal bestilles tre dage forud, og det betyder i praksis, at patienter i mellemtiden kan være flyttet eller være taget hjem. Der er plads til forbedringer og det skal på dagsordenen, lyder konklusionen på feltstudiet.

Siden 2003 har over 65 procent af danske hospitaler indført et system, hvor maden bringes ud til de enkelte afdelinger på serveringsvogne. Maden fyldes på i et centralkøkken, og hvor de individuelle portioner øses op ude på afdelingen netop for at mindske spildet.

Håbet for fremtiden er at kunne få udviklet et mere smidigt bestillingssystem, der kan automatisere bestillingerne på samme måde som med e-handel og bestillingssystemer til takeawayrestauranter.

Link til originalartikel: http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug...





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125