23948sdkhjf

Listeria lukker produktionslinje hos Tulip

Tulip Food Company tilbagekalder nu også en række pålægsprodukter på grund af mistanke om listeria - produkterne er solgt både i Danmark og Sverige.
Der er ikke fundet listeria i de tilbagekaldte varer i Danmark, men en analyse af et mindre parti på 81 kilo skinke solgt i Sverige, der er produceret på samme produktionslinje, har vist spor af listeria. Det oplyser Tulip i en pressemeddelelse, udsendt torsdag.

Tilbagekaldelsen i Danmark omfatter Tulip Pålækker Kylling m/peber, Tulip Pålækker Hamburgerryg og Tulip Pålækker rullepølse. For alle tre varianter gælder, at der udelukkende er tale om specialprodukter i 200 grams pakninger, der er dobbelt størrelse af normale pålægspakker. De tre produkter er produceret den 15.08.14 og mindst holdbar til den 12.09.14.

- Der er påvist listeria i en rutineprøve foretaget af Tulips egen kvalitetskontrol, og derfor har vi af forsigtighedshensyn tilbagekaldt alle produkter produceret på den pågældende linje fra den 7. august og frem til dags dato. Det sker af hensyn til forbrugernes sikkerhed, siger kvalitetsdirektør i Tulip Food Company, Michael Larsen.

Han understreger, at de fundne mængder af listeria er så små, at forbrugere, der har spist de pågældende produkter, ikke risikerer at blive syge.

- Listeria kan vokse i et produkt, og derfor kan et meget lille indhold af listeria i løbet af holdbarhedsperioden øges til en mængde, der kan udgøre en risiko. Vores beregninger viser, at den risiko først opstår sidst i holdbarhedsperioden, og derfor vil vi sikre, at alle produkter bliver destrueret, inden de kan udgøre en risiko for forbrugerne, siger Michael Larsen.

Han beklager forekomsten af listeria, men understreger, at de omfattende foranstaltninger Tulip gør for at sikre sig mod listeria og løbende udtager prøver fra produktionen, netop sker med henblik på, at kunne tilbagekalde produkter med listeria, inden de kan udgøre en fare for forbrugerne.

- Vi gør en kæmpe indsats for at undgå listeria i vores produkter. Samtidig tager vi løbende prøver af vores produkter og udstyr, så vi straks bliver opmærksomme på forekomst af blandt andet listeria. Alene sidste år udtog vi over 6.000 prøver, og vi er selvfølgelig meget kede af, at der nu er fundet listeria i vores produkter, siger Michael Larsen.

Produktionslinjen på Tulip Food Companys fabrik i Schüttorf, hvor pålægget er produceret, er blevet lukket og skilt ad, og der vil ikke blive produceret igen, før omfattende prøver giver sikkerhed for, at kilden til listeriasmitten er fjernet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078