23948sdkhjf

Det sker: Food Festival afholder topmøde om dansk fødevareproduktion

En time før festivalpladsen på Tangkrogen i Aarhus åbner, inviterer Food Festival medarbejdere i fødevarevirksomheder og andre professionelle i fødevarebranchen til et topmøde om danske fødevarevirksomheders rolle i verden.
Food Festival afholder topmøde om dansk fødevareproduktions rolle i verden den 5. september 2014.

Det sker umiddelbart før madfestivalen åbner for den øvrige offentlighed. Baggrunden er, at regeringen sammen med centrale aktører i erhvervslivet har iværksat et arbejde med at formulere en ny fortælling om danske fødevarer, en fortælling som både skal kunne samle erhvervet og udgøre et budskab til den verden, man både skal være med til at brødføde og leve af at eksportere til.

Spørgsmålet er, om Danmark kan blive kendt som leverandør af bæredygtige fødevareløsninger på samme måde, som vi blev kendt som et foregangsland for grøn energi?

En række førende eksperter og virksomhedsledere giver i dialog med de fremmødte deres bud på, hvordan vi i Danmark udvikler bæredygtige løsninger på globale fødevareproblemer. Danmark er et af de lande der investerer mest i bæredygtig omstilling: Hvordan gør vi Danmark til centrum for en bedre, mere bæredygtig og appetitlig fødevareproduktion?

Udfordringen vi står over for
Fakta er, at kloden i de næste 40 år skal producere lige så meget mad, som menneskeheden har produceret de sidste 8.000 år. Og klima-forandringer vil formentligt ødelægge 20 procent af vores landbrugsareal.

Vi er hastigt på vej mod 9 milliarder mennesker på kloden og en ny global middelklasse på 5 milliarder mennesker vil have bedre mad.

Vi kan derfor ikke brødføde planeten uden en omstilling af hele fødevaresystemet. Allerede i dag står landbruget for ca. 1/3 af udledningen af drivhusgasser og 70 procent af verdens vandforbrug. Halvdelen af verdens befolkning vil bo i områder med akut vandmangel i 2050.

Disse udfordringer skal Danmark være med til at tage hånd om og udnytte. Men hvordan?

Danmark som fødevareland
Professor John Roy Porter, som er tilknyttet FN’s klimapanel, giver indledningsvis et overblik over, hvordan klimaforandringerne vil ændre verdens fødevaresituation.

Derefter taler Fødevareminister Dan Jørgensen om regeringens strategi for dansk fødevareøkonomi. Et panel bestående af Søren Gade (direktør i Landbrug & Fødevarer), Jan Dalsgaard Johannesen (Miljø- & klimadirektør i Arla), Per Kølster (brygger, landmand, formand for Økologisk Landsforening), Stig Oddershede (kommunikationschef i DLF Trifolium) og Søren Flink Madsen (Yding Grønt & næstformand Danske Gartnerier).

Arrangementet afholdes af netværket Østjyllands Spisekammer i samarbejde med Food Organisation of Denmark og Madkulturen. Diskussionen på dette arrangement vil blive brugt som fundament i arbejdet med at formulere en ny, fælles fortælling om Danmark som fødevareland.

Det er gratis at deltage, dog kræves en billet til festivalen, som kan købes her .



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064