23948sdkhjf

DuPont fejrer 50 år med fødevareingredienser

DuPonts innovationscenter i Brabrand er normalt arbejdsplads for 500 medarbejdere, men i weekenden lagde over 2.000 vejen forbi ingredienskoncernens danske udviklingsafdeling.
DuPonts danske innovationscenter kan i år fejre 50 års jubilæum, og det blev markeret med et åbent hus for medarbejdernes familier og venner.

2.000 havde meldt deres ankomst, men arrangørerne skønner, at der var flere.

- P-pladserne var godt fyldt op, og i dagens løb blev der spist omkring 3.000 soft ice, fortæller sikkerhedschef Bo Rodam, som var koordinator for det store arrangement.

Innovationscentret i Brabrand er en vigtig del af DuPont. Her beskæftiger koncernen et stort antal forskere og specialister, i alt er der 22 forskellige nationaliteter på centret.

Fra øl, cola og enzymer
Til dagligt er innovationscentret en travl arbejdsplads med udvikling og test af fødevareingredienser, der udgør en stigende del af forretningen i den verdensomspændende DuPont-koncern.

Næsten 200 medarbejdere brugte en fridag på at tage imod de mange gæster og vise, hvad de arbejder med. For eksempel hvordan man analyserer mængden af koffein i en cola, hvordan et brød ville se ud uden DuPont-ingredienser, hvordan man brygger øl, og hvad enzymer i det hele taget bruges til.

- Medarbejderne var stolte over at vise deres arbejdsplads frem, og gæsterne var meget interesserede, fortæller Bo Rodam. Selvfølgelig var der pres på nogle steder, fordi der kom så mange. Men der var en god og hjælpsom stemning, så dagen forløb helt perfekt.

Stor entusiasme
Et af stederne med størst trængsel var kantinen, hvor chefen for sitet, Angela Naef, skar fødselsdagskagen for. Også hun var meget begejstret for medarbejdernes store entusiasme og den nysgerrighed, som gæsterne – og ikke mindst de mange børn – mødte op med.

Hvem ved, måske fik nogle af de unge gæster i lørdags lagt grunden til en karriere inden for fødevareingredienser eller i andre dele af vidt forgrenede DuPont?

29.000 kvadratmeter under tag
DuPont blev med opkøbet af Danisco i 2011 en af de førende virksomheder globalt inden for udvikling og produktion af ingredienser til fødevareindustrien. I Brabrand var det 50 års dagen, der blev fejret, men DuPont daterer sig helt tilbage til 1802. Koncernen har aktiviteter inden for ernæring, landbrug, elektronik, sikkerhed, konstruktion, transport og beklædning. Hovedsædet ligger i staten Delaware, USA. DuPont er til stede i mere end 90 lande og har ca. 70.000 medarbejdere, heraf ca. 1.400 i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109