23948sdkhjf

Nyt netværk for food-nørder

Danish Food Cluster og Dansk Fødevare Forum etablerer nyt innovationsnetværk for ildsjæle, der brænder for fremtidens fødevarevirkelighed.
Hvor stort er potentialet for funktionelle fødevarer? Hvilke nye muligheder giver den øgede digitalisering? Hvor meget mere private label? Hvordan bliver mejeriprodukter til medicin og tang til take away. Hvilken produkter efterspørger fremtidens forbrugere?

Hvis du dagligt sidder med strategiske udfordringer som disse - er det nye innovationsnetværk under Danish Food Cluster og Dansk Fødevare Forum måske noget for dig.

Innovationsnetværket, der endnu er i opstartsfasen, kommer nemlig til at fungere som et lukket forum, hvor deltagerne får mulighed for at diskutere og dele seneste nyt om blandt andet markedstrends og forskning.

- Den primære målgruppe er personer, der dagligt arbejder med innovation, udvikling, forskning, R&D eller lignende i en mindre eller mellemstor fødevarevirksomhed, fortæller netværkets facilitator, Birthe Linddahl, til Food Supply.

Som foredragsholder og innovationskonsulent er det hendes erfaring, at mange mindre fødevarevirksomheder ofte sidder alene med en masse udfordringer, som de kunne få stor glæde af at diskutere med andre.

- Mange netværk beskæftiger sig med ledelsesissues, men vi sigter helt anderledes. Vores mål er at få personer med, som rent faktisk arbejder med at udvikle fremtidens fødevarer, fortæller Birthe Linddahl, som samtidig henviser til, at netværket ikke er offentligt finansieret, men udelukkende eksisterer på medlemmernes vilkår, hvorfor det også er deltagerne selv, der sætter dagsordenen.

Birthe Linddahl har dog allerede en række ideer til relevante og aktuelle emner, som netværket kan beskæftige sig med.

- Vi kan eksempelvis tale om mulighederne med e-handel, som for fødevarer kræver nogle helt andre forudsætninger end eksemplevis computere. Vi kan også tage fat på diskussionen om private label - skal, skal ikke - altså noget om, hvor markedet bevæger sig hen, mens et helt andet emne kan være at kigge på begrebet vertical farming, om mulighederne for bylandbrug i lukkede systemer, for bare at nævne nogle, siger Birthe Linddahl.

Indtil videre har tre repræsentanter fra tre forskellige virksomheder vist interesse, men der skal minimum være ti tilmeldte før endeligt kickoff, forklarer facilitatoren. Hun håber netværket for alvor kommer i gang primo oktober.

- Vil du have inspiration på et højt globalt niveau, nogen at diskutere og sparre med og se muligheder fra nye vinkler, så tøv ikke med at tage kontakt til os, opfordrer Birthe Linddahl med håbet om, at der er mange flere, der vil være med. Deadline for tilmelding er 15. september.

Læs mere om netværket og betingelser for deltagelse her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125