23948sdkhjf

Fødevarevirksomheders vandforbrug under lup

Fødevarestyrelsen vil i efteråret kontrollere, at fødevarebranchen har styr på håndtering af vand, når det eksempelvis anvendes som ingrediens eller til rengøring.
I efteråret 2014 gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, der har fokus på fødevarevirksomheders anvendelse af vand. Kampagnen har bl.a. til formål at sikre høj fødevaresikkerhed ved at kontrollere virksomhedernes rutiner og deres håndtering af vand.

Vands kvalitet har hygiejnisk betydning, når vand anvendes som ingrediens i fødevarer, til skylning og transport af fødevarer, til rengøring af lokaler og udstyr og til personlig hygiejne. Drikkevand i Danmark er af meget høj kvalitet, og der er derfor en tendens til at betragte anvendelsen af vand som uproblematisk med hensyn til fødevaresikkerhed. Der er imidlertid en vis risiko for, at der kan ske forurening af vandet inde på selve virksomhederne. Risiko for forurening kan undgås ved enkle rutiner, der bl.a. handler om vedligeholdelse og grundig rengøring.

Da drikkevand er en værdifuld og ikke ubegrænset ressource må der i de kommende år forventes at komme stigende fokus på mulighederne for at genbruge vand i fødevarevirksomheder. Ligesom alle andre skal fødevarevirksomheder have fokus på, hvor og hvordan de kan spare på ressourcerne både til gavn for virksomhedens økonomi og til gavn for miljøet.

For virksomheder, der genbruger vandet, er der behov for, at de har særligt fokus på, at vandet renses tilstrækkeligt, inden det bruges igen, og at ledningssystemer, der transporterer vand, der skal genbruges, er afmærkede, så der ikke sker en sammenblanding af vandkvaliteter.

Kontrolkampagnen har således også til formål at kortlægge fødevareproducenters nuværende og fremtidige behov for at kunne genbruge vand - uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079