23948sdkhjf

EU-støtte skal hjælpe mejerier mod russisk boykot

EU's landbrugskommissær vil lette det prispres, som russisk forbud kan medføre. Thise Mejeri vurderer, at det kan gavne den danske mælkesektor.
EU-Kommissionen vil nu komme en nødstedt mælkebranche til undsætning oven på den russiske boykot.

Det skriver EU-Kommissionen torsdag i en pressemeddelelse.

I meddelelsen lover EU's landbrugskommissær Dacian Cioloş, at mejerier i EU-landene vil kunne få støtte til at fjerne produkter på markedet. Det vil kunne mindske udbuddet og dermed presset på prisen.

- Flere medlemslandes eksportindtægter går tabt og nye afsætningsmuligheder skal findes. Derfor har den europæiske mejerisektor brug for tid og hjælp til at tilpasse sig, siger Dacian Cioloş.

Kan skåne den danske sektor
Med hjælpetiltaget vil mejerier kunne få EU-støtte til at oplagre smør, mælkepulver og eksportegnede oste. Det er endnu uklart, hvor mange penge, der er sat af til støtteindsatsen.

Thise Mejeri er ikke direkte ramt af forbuddet, da man ikke har haft eksport til Rusland, men salgsdirektør Mogens Poulsen vurderer, at støttetiltaget vil kunne skåne danske mejerier og mælkebønder for prisfald.

- På længere sigt kan boykottet have en betydning for prissætningen. Hvis man oplagrer mælken og der er mindre overskudsmælk på verdensmarkedet, så kan det eventuelt skåne os for nogle langsigtede konsekvenser, siger han til Food Supply.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Arla, som er direkte ramt af russisk importstop, men en kilde tæt på branchen vurderer over for Food Supply, at Arla med støtteordningen vil kunne drage fordel af den og slippe for at sælge overskydende ost og smør til dumpingpriser på verdensmarkedet. Dumpingpriser, som generelt vil svække Arlas indtjening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078