23948sdkhjf

Ingredienser fejrer 90 år i Grindsted

DuPont hyldede i weekenden 90 års produktion af fødevareingredienser med smagsprøver på rugtoast og softice.
Omkring 2.100 var til åbent hus hos DuPont i Grindsted, da virksomheden lørdag åbnede ekstraordinært op for offentligheden.

Lige fra portene åbnede klokken 10 og de følgende timer, kom folk ind i en lind strøm. På fabriksområdet stod et stort antal medarbejdere klar til at tage imod, vise fabrikken frem og fortælle om produkterne.

― Vi havde gjort meget ud af at pille teknikken ud og i stedet vise eksempler på, hvordan produkterne bruges i fødevarer. Der var også smagsprøver på rugtoast og softice, som er lavet med nogle af de ingredienser, vi producerer i Grindsted, fortæller Malene Langvad Larsen, koordinator på arrangementet.

90 år med produktion i Grindsted
Den store interesse skyldtes formentligt, at det var en sjælden lejlighed til at se nærmere på virksomheden. Af hensyn til produktionen, der kører i døgndrift, og sikkerheden kan DuPont til hverdag ikke bare slå dørene op. Men fabrikken er fyldt 90 år, og da der samtidig var festuge i Grindsted, var det en god anledning til at invitere indenfor.

I de produktionsområder, der var åbne, stod medarbejdere klar til at forklare, hvordan der produceres til dagligt. Derudover var der en del særlige aktiviteter på området. Blandt andet trylleshow, kemishow, historisk udstilling og præsentation af et udsnit af de mange produkter, som DuPont står bag inden for ernæring, landbrug, elektronik, sikkerhed, konstruktion, transport og beklædning.

Fulgte man den fastlagte rute, tog de to timer at komme hele området rundt, inden man nåede frem til kaffe og kage i kantinen. Her var der i dagens løb et par spørgsmål-svar seancer med fabriksdirektør Martin K. Madsen. Han blev blandt andet spurgt, hvorfor der stadig står Danisco på produkterne, når virksomheden nu hedder DuPont. Det skyldes, at Danisco er så velkendt et produktnavn, at DuPont har valgt at fastholde det.

Siden 2011 har virksomheden i Grindsted været en del af den globalt DuPont-koncern, der har hovedsæde i USA. Mens der er lidt over 500 ansatte i Grindsted, så beskæftiger DuPont ca. 70.000 personer i mere end 90 lande, heraf ca. 1.400 i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078