23948sdkhjf

Høje kakaopriser presser dansk luksuschokolade

Skyhøje priser på kakaobønner presser indtjeningen hos Peter Beier Chokolade.
Peter Beier, indehaveren af Peter Beier Chokoalde, fortæller til Berlingske Business, at prisstigninger ligger og lurer.

- Vi har problemer. Vi er pressede. Nu stiger kakaoen for alvor i pris, mens mandler stiger voldsomt og hasselnøder er på vej op i pris, siger Peter Beier til Berlingske Business.

I løbet af det seneste år er virksomhedens indkøbspriser på kakaobønner steget med 30 procent. Samtidig betaler man i dag 20 procent mere for marcipan end for bare et par år siden.

- Vi kan ikke blive ved med at skrue ned på vores indtjening. Det kommer ikke bag på mig, at Mars har hævet priserne med otte procent, men så meget kan vi ikke hæve vores priser. Men det er sikkert, at vi kommer til at hæve priserne. Lige nu er vi ved at gennemgå vores sortiment. En af udfordringerne er de stigende råvarepriser. Når vi hæver vores priser, skal vi danske producenter lægge en chokoladeafgift på 25 kr. pr. kg. oven i og det er et stort problem i forhold til vores udenlandske konkurrenter, forklarer Peter Beier over for avisen.

Peter Beier mener at have en afklaring om det fremadrettede prisniveau inden ugens udgang.

Link til originalartikel: http://www.business.dk/detailhandel/nu-b...



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078