23948sdkhjf

Food Festival skydes i gang

Fødevarefestivalen, der startede som et eksperiment, tiltrækker nu over 250 fødevareprofessionelle og mange tusinde gæster.
I dag lyder startskuddet for tredje gang til Food Festival på Tangkrogen i Aarhus. Sidste år gæstede 27.000 festivalen i løbet af weekenden.

Festivalen, der afholdes i forbindelse med Aarhus Festuge, var oprindeligt et eksperiment, men initiativet blev så godt modtaget, at det siden har været et fast indslag til byens øvrige aktiviteter.

- Danmark og Norden står, set med internationale briller, utroligt stærkt i fødevaremæssig sammenhæng, og her i Aarhus har vi et støt stigende niveau, som nagler os fast på det gastronomiske danmarkskort. En kok i verdensklasse som Wassim Halal gør et fantastisk stykke arbejde, og det bør vi som by bakke op om og vise anerkendelse af. Og så har vi jo nogle af de stærkeste virksomheder på fødevareområdet, hvilket gør, at tiltag som Aarhus Food Festival kan bruges til at invitere internationale kapaciteter til byen i form af både investorer og folk med nye, gode idéer, siger Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard til Food Festival Magazine.

Food Festival kom første gang til Aarhus i 2012, da det her lykkedes at trække European Food Venture Forum til Danmark.

Folkefest med fokus på de gode råvarer
Festivalen er både et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster og det er arrangørernes ambition at udbrede kendskabet til de danske råvarer nationalt såvel som internationalt. Igen i år er pladsen delt op i 12 forskellige områder med hver deres fokus, fællesnævner er kvalitet og passion for mad.

Et af årets professionelle samlingspunkter foregår en time før festivalpladsen åbner, hvor der er stablet et stort topmøde for fødevarevirksomheder og andre professionelle i fødevarebranchen på benene. Her skal de danske fødevarevirksomheders rolle i forhold til de globale udfordringer på fødevaremarkedet diskuteres.

En af weekendens andre store begivenheder er af en helt anden kaliber, nemlig DM i hotdog, som afholdes søndag.

Du kan besøge årets Food Festival fra i dag klokken 13-20, lørdag 10-20 og søndag 10-17. Se dagsprogrammer og mere info om festivalen på www.foodfestival.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.179