23948sdkhjf

Listeria koster endnu et dødsfald

15 mennesker er døde af listeriasmitte. Antallet af konstaterede smittetilfælde er oppe på 38.
15 mennesker er nu døde efter smitte fra listeriabakterier, som findes i produkter fra Jørn A. Rullepølser og antallet af smittede stiger stadig, skriver nyhedsbureauet Ritzau i et telegram mandag.

Ifølge Statens Serum Institut er endnu én person fundet smittet med bakterien. Dermed er antallet af smittede nu oppe på 38, og det seneste tilfælde kan føres tilbage til præcis den bakterie, der er fandtes i det kødpålæg, som Jørn A. Rullepølser måtte trække tilbage.

Godt 40 virksomheder har nølet med tilbagetrækning af varer i listeria-sagen og får bøder på op til 40.000 kroner. Ifølge Fødevarestyrelsen er det en alvorlig sag, hvis man ikke lever op til lovkravene i forbindelse med en tilbagetrækning. Og det straffes med en bøde på op til 40.000 kroner.

Den farlige bakterie smitter gennem mad og kan især give anledning til alvorlig sygdom hos i forvejen svækkede personer.

Ifølge seruminstituttet var der ikke kun i lammerullepølse, der var listeria. Også i spegepølse og i grillpølse, samt flere forskellige typer rullepølse havde den farlige bakterie.

Læs hele historien
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079