23948sdkhjf

Er fiskefarsen blevet bedre?

Producenter af fiskefars eller hakket fiskekød er nu igen i Fødevarestyrelsens søgelys.
Tidligere undersøgelser af fiskefars har vist et indhold af fordærvelsesbakterier over de vejledende grænseværdier. Den fars, forbrugerne fik med hjem, var i mange tilfælde ikke af ordentlig kvalitet.

Derfor udarbejdede Fødevarestyrelsen, i samarbejde med branchen, oplysningsmateriale om hygiejnisk fremstilling af fiskefars til brug for fødevarevirksomheder. Materialet består af gode råd, fotoplancher og andet vejledningsmateriale om korrekt fremstilling af fiskefars.

En ny kontrolkampagne skal nu undersøge, om den hygiejniske kvalitet af fiskefars er blevet bedre siden sidste kontrolkampagne, der blev foretaget i 2012.

Kontrolkampagnen gennemføres i fiskevirksomheder, såvel detail som en gros, hvor der produceres eller sælges fiskefars eller hakket fiskekød.

Fødevarestyrelsen regner med at kunne offentliggøre resultaterne af kampagnen i slutningen af 1. kvartal, 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125