23948sdkhjf

Ekstra næring til Samsø Bær

15 universitetsstuderende, seks kokkeelever og to kokkelærere var på årets Food Festival samlet for at give ekstra næring til udvikling og vækst i Samsø Bær.
Danske solbær sælges i dag for under 50 øre per kilo. Prisen er styrtdykket efter, at EU har givet subsidier til polske bæravlere. Det er årsagen til, at Future Food Innovation og Østjyllands Spisekammer valgte at invitere Samsø Bær til en innovationsworkshop under Food Festival.

- Formålet med workshoppen var at give Samsø Bær ideer og konkrete forslag til nye koncepter, produkter og forretningsmodeller, så de kan forsætte med at vækste på trods af udfordringerne i bærbranchen, udtaler Anders Mikkelsen, projektleder i Future Food Innovation.

Plancher fyldt med kreative ideer
Nye ideer fik de. Faktisk så mange, at Samsø Bær havde svært ved at vælge. Ideerne sad nemlig løst hos de studerende, der havde ansøgt om at få lov at være med til workshoppen. Samsø Bær havde derfor en travl dag, hvor der var fuld aktivitet på deres stand på pladsen samtidig med, at der var hyppige besøg på workshoppen i Vækstteltet, hvor der blev arbejdet fra tidlig morgen til aften.

Inden frokost blev Lone Hundevad og Aage Madsen fra Samsø Bær præsenteret for resultaterne fra formiddagens idegenerering, og de fik bestemt noget at arbejde med. Deres opgave var at udvælge, hvilke koncepter og produkter der skulle videreudvikles og produceres i workshoppens del to.

Her gik kokkene nemlig i køkkenet for at lave prototyper, der senere på dagen blev testet på festivalens gæster. I mellemtiden sad akademikerne i fagspecifikke grupper og arbejdede med henholdsvis forretningsudvikling, salg og markedsføring og indholdsstoffer set i markedsføringsøjemed.

Tænker ud af boksen
Workshoppen på Food Festival, der blev faciliteret af et team på tre med facilitator Annette Haugen i spidsen, er kun én af mange innovationsworkshops, Future Food Innovation afholder. Midtjyske fødevarevirksomheder er omdrejningspunktet i disse med studerende fra regionens uddannelsesinstitutioner som deltagere.

- Det giver en kæmpegevinst at have studerende som deltagere i workshops som denne. De kan noget helt specielt, og de er sultne på at sætte deres teoretiske viden i praksis. Og de er ikke bange for at tænke ud af boksen, siger Anders Mikkelsen.

Nye produkter på hylden
Det var en begejstret Lone Hundevad fra Samsø Bær, der skålede med de studerende efter en velgennemført workshop fredag aften.

- Vi har fået et stort antal ideer og forslag til nye produkter og koncepter, som der skal arbejdes videre med i de kommende måneder, fortæller Lone Hundevad.

Sammen med Future Food Innovation skal Samsø Bær igennem en ny udviklingsrunde, hvor det skal besluttes, hvilke af workshoppens resultater, der eventuelt skal realiseres i løbet af de næste seks til tolv måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078