23948sdkhjf

#Ligefor gør op med særregler og overimplementering

Der er for mange ulogiske regler og dårlige eksempler på, at Danmark strammer fælles regler unødvendigt hårdere end andre EU-lande. I en ny kampagne vil Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv gøre op med overimplementering og særregler.
Det skal være slut med særregler og danske lov-overdrivelser af EU-direktiver. Det er målet med en ny kampagne ”#Ligefor” fra erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv, som går i luften i dag.

- Når Danmark skal implementere regler fra EU, går vi ofte længere, end EU egentlig kræver. Det koster konkurrenceevne og vækst i Danmark. Som samfund er vi nødt til at kigge en ekstra gang på en række af reglerne og spørge os selv, om de egentlig hjælper nogen? Derfor har vi indledt en kampagne, som skal pege på samfundets omkostninger, når vi overimplementerer og overdriver reglerne, siger Søren Gade, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Kampagnen vil sætte fokus på regel-udfordringerne gennem en række konkrete eksempler på lovgivning, der er løbet af sporet. Sagerne spænder vidt og bredt fra kemi i cykler over afgifter på nødder til alarmer på gylletanke.

Simple løsninger
Men formålet med #Ligefor er ikke at pege på problemerne. Det er derimod at pege på, at mange af problemerne har helt simple løsninger, som ligger ligefor.

- Hovedreglen bør være, at vi ikke indfører strengere regler i Danmark, end i vores nabolande. Derfor ønsker vi, at politikerne forpligter sig til at kortlægge konsekvenserne af nye forslag langt bedre, end det er tilfældet i dag. Desuden skal det efterprøves, om de eksisterende regler stadig tjener det tiltænkte formål, uanset om de bygger på et EU-direktiv eller ren dansk lovgivning som for eksempel punktafgiften på nødder, siger Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv.

De forskellige eksempler vil løbende blive præsenteret www.ligefor.dk. Sitet går i luften 17. september og vil udover cases, grafik og fortællinger også komme med bud på, hvordan problemerne kan løses.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111