23948sdkhjf

Dansk Supermarked sender flere bæredygtige fisk i butikkerne

Den første ASC-mærkede laks kommer i handlen i Netto, Føtex og Bilka fra onsdag den 17. september 2014. Det sker som en del af Dansk Supermarkeds plan om at få flere bæredygtige fisk på hylderne.
Danskerne er vilde med laks. Fisken udgør mere end halvdelen af al frisk fisk, der sælges i Dansk Supermarkeds butikker gennem kæderne Føtex, Bilka og Netto. Fremover kan kunderne nu vælge laks fra certificeret bæredygtigt opdræt, som er fremstillet så miljømæssigt skånsomt og forsvarligt som muligt.

Laksen er en milepæl i arbejdet med bæredygtighed
I foråret 2014 blev standarden for certificering af bæredygtigt opdræt af laks færdiggjort, og siden er de første laksefarme blevet certificeret af den uafhængige organisation Aquaculture Stewardship Council (ASC). Det har været længe ventet hos Dansk Supermarked, der siden 2007 har arbejdet for at få flere bæredygtige fiskeprodukter på hylderne.

- Vi har et mål om, at vores fiskesortiment skal være 100 pct. bæredygtigt. Det sker ikke over en nat, men bæredygtig laks fra opdræt er en vigtig milepæl i det arbejde, fordi laks er blandt de mest solgte fisk i vores butikker, siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell.

Dansk Supermarked og WWF Verdensnaturfonden indgik et samarbejde i 2013 om at fremme salget af bæredygtige fiskeprodukter, herunder vildtfangede fisk, som bærer MSC-mærket.

Siden er andelen af disse produkter steget med 20 pct., og begge parter håber, at de nye ASC-mærkede produkter vil få flere kunder til at træffe et bæredygtigt valg ved køledisken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125