23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Giftige stoffer fundet i emballage

Selvom mange fødevarevirksomheder specifikt har aftalt med deres emballageleverandør at giftige stoffer ikke må forekomme, så viser en undersøgelse at 40 procent af den undersøgte emballage indeholder flourerende stoffer.
Det er DTU, der har foretaget undersøgelsen af indholdet af giftsstoffer i emballagen i danske supermarkeder, og ifølge Fødevarewatch indeholder 40 procent af den undersøgte emballage giftstoffer, til trods for at fødevareproducenterne har aftalt med deres emballageleverandører at den slags ikke må forekomme.

- Det er jo skadelige stoffer, og alle vil selvfølgelig helst undgå dem. Derfor har flere fødevarevirksomheder bedt deres leverandører af emballage om ikke at bruge de stoffer, og det er selvfølgelig kommet bag på dem, at man så finder de skadelige stoffer alligevel, selv om at de ikke er fundet i niveauer over det lovlige, siger Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI, til FødevareWatch.

Danske emballageproducenter er i disse dage i fuld gang med at udfase giftstoffet, hvis det ikke allerede er sket – derfor er giftstoffet også kun fundet i emballager produceret uden for Danmark.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11