23948sdkhjf

Nestlé Danmark & DS Smith bekæmper ungdomsarbejdsløsheden

Fire store danske virksomheder vil med nyt initiativ gøre vejen til et job kortere for de mange unge uden arbejde. Blandt dem er Nestlé Danmark, DS Smith og Novozymes.
Hver ottende ung i Danmark er uden arbejde, og det er fire, store danske virksomheder nu gået sammen om at gøre noget ved.

Nestlé Danmark, Novozymes, DS Smith og Frode Laursen vil med et usædvanligt privat initiativ yde sit bidrag til at reducere ungdomsarbejdsløsheden ved selv at ansætte flere unge, gøre flere tusinde unge bedre rustede til arbejdslivet samt at være inspirator for alle danske arbejdspladser.

Initiativet er led i et nyt, stort europæisk projekt, Alliance for Youth, som lanceres over hele Europa 18. september. På europæisk plan deltager – ud over Nestlé – også virksomheder som fx Facebook og Google, og målet er at skaffe flere end 100.000 unge under 30 år arbejde, praktikplads eller lgn. i Europa inden udgangen af 2016. Herudover skal mange flere unge rustes til jobsøgning og arbejdsmarkedet ved CV clinics, events, mentoring og andre særlige tiltag.

Erhvervslivet må tage et større ansvar
Tanken bag samarbejdet, der indtil nu omfatter 200 virksomheder i Europa, er, at regeringer, myndigheder, jobcentre mv. ikke alene kan løse problemet med ungdomsarbejdsløshed – erhvervslivet er også nødt til at tage et større ansvar end hidtil.

- Det er vigtigt, at en generation af unge ikke tabes helt eller delvist på gulvet, og derfor er det vigtigt, at der kommer øget fokus på problemet. Vi er stolte af sammen med tre store leverandører at have sat dette initiativ i søen, og vi håber, at det kan være en inspiration til mange andre danske arbejdspladser – private som offentlige. I alt håber vi i Nestlé Danmark, at vi inden udgangen af 2016 sammen med de tre leverandører samt andre leverandører har haft kontakt med 10.000 danske unge, som inden da enten har fået værdifulde værktøjer til at søge job og klare sig på arbejdsmarkedet, er kommet i job eller har fået praktikplads, siger Søren Rye, landechef i Nestlé Danmark.

Kompenserer for manglende erhvervserfaring
Hos landets førende emballagevirksomhed, DS Smith, forpligter man sig bl.a. til at skabe nye praktikpladser, drive CV clinics og lave work shadowing-ordninger. Virksomheden gør det, fordi den mener, at det er nødvendigt:

- Rigtig mange unge har svært ved at komme i arbejde, og det er nødvendigt at tage handling, hvis vi skal sikre et bæredygtigt arbejdsmarked i fremtiden. Særligt som nyuddannet kan én af de største udfordringer være, at man ingen erhvervserfaring har, og det forsøger vi at imødekomme med dette initiativ, fortæller nordisk HR direktør i DS Smith, Sebastian Dahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074