23948sdkhjf

DTU Fødevareinstituttet afviser ekslusion fra MRSA-samarbejde

At DTU Fødevareinstituttet skulle være ekskluderet fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, afvises nu af fødevareinstituttet.
Det er dog DTU Veterinærinstituttet, der har hovedansvaret for projektet, men DTU Fødevareinstituttet vil også deltage i forskningen, skriver DTU Fødevareinstituttet på sin hjemmeside, efter at Ingeniøren i en artikel oplyser, at fødevareinstituttet ikke er inkluderet i projektet til kortlægning af smitteveje for svine-MRSA.

Årsagen til at hovedansavaret for projektet ligger hos Veterinærinstituttet er, at man her råder over de bedste kompetencer i Danmark inden for modellering af smitte mellem og indenfor husdyrbesætninger.

DTU Fødevareinstituttet er inviteret til at bidrage til projektet blandt andet på baggrund af instituttets mange års erfaring med forskning i MRSA, funktion som EU-referencelaboratorium og rådgiver af de europæiske fødevaremyndigheder og EU-kommissionen på området.

I de kommende uger vil der ske en dialog mellem de to institutter og Statens Serum Institut for at færdiggøre en endelig projektplan.

- Som leverandør af forskningsbaseret rådgivning til Fødevarestyrelsen er det helt almindeligt og vigtigt for DTU at trække bredt på de kompetencer, der er til rådighed på universitet, så den bedst mulige kvalitet i rådgivningen kan leveres. Det gælder således også i dette tilfælde, hvor der er tale om et samarbejde mellem to institutter, der begge rådgiver Fødevarestyrelsen på hvert deres område. Det væsentlige er at få undersøgt forekomsten af MRSA i alle led af svineproduktionen – en viden som forhåbentligt kan bruges til at mindske risikoen for smitte til mennesker, skriver DTU Fødevareinstituttet på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875