23948sdkhjf

Harboe fastholder forventningerne til 2014/2015

En varm sommer betyder en god afsætning på de nordeuropæiske markeder - Derfor fastholder bryggeriet Harboe forventningerne til årets resultat.
- Vi var i årets første kvartal begunstiget af den varme sommer, som har påvirket efterspørgslen positivt på de nordeuropæiske markeder – og vores øvrige aktiviteter udvikler sig fortsat planmæssigt. Samtidig glæder vi os over, at de effektiviseringer, vi har gennemført de seneste år, nu for alvor begynder at slå igennem på bundlinjen og bidrager til en væsentligt forbedret indtjening, siger adm. direktør Bernhard Griese i delårsrapporten, der løber fra 1. maj til 31. juli 2014.

Hektoliter & Millioner
Nettoomsætningen blev på 392,1 mio. kr., hvilket er på niveau med samme periode sidste år.

Afsætningen af øl og læskedrikke herunder maltdrikke og malturtprodukter udgjorde 1,60 mio. hl mod 1,57 mio. hl. sidste år. Det svarer til en fremgang på 1,8 %. Udviklingen er drevet af en positiv udvikling i alle koncernens forretningsområder og en god sommer, som understøttede afsætningen på de nordeuropæiske markeder.

Koncernresultatet før skat blev på 15,9 mio. kr. mod 9,5 mio. kr. året før.

Koncernen har i perioden gennemført investeringer for 15,5 mio. kr.

Forventninger til fremtiden
Harboe fastholder forventningerne til hele året på et EBITDA i niveauet 100-110 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 15-25 mio. kr. som beskrevet i selskabets årsrapport for 2013/2014.

- Vi forventer dog, at den resterende del af året vil byde på fortsat intensiv konkurrence og prispres, som til stadighed vil sætte vores marginer under pres. Vi vil samtidig fortsætte investeringerne i de strategiske indsatsområder, som skal bane vejen for et nyt momentum i vores aktiviteter og i løbet af de kommende år bidrage til en varigt øget værdiskabelse. Derfor fastholder vi vores forventninger til hele året, siger Bernhard Griese

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109