23948sdkhjf

Fødevareklynge bobler over af optimisme

En undersøgelse at en stor del af virksomhederne i den danske fødevareklynge, der eksporterer for 160 mia. kr. om året, afslører, at virksomhederne øjner vækst for ude.
Landbrug & Fødevarer, Dansk Agroindustri og Landbrugsmedierne har udarbejdet en undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne i den danske fødevareklynge, der eksporterer for næsten 160 mia. kr. årligt og beskæftiger 180.000 mennesker. Vækst og optimisme er på dagsordenen. Det skriver dagbladet Børsen.

Undersøgelsen afslører at hver tiende virksomhed i klyngen venter uændret eller mindre omsætning i de kommende fem år, mens to ud af tre vurderer at efterspørgslen efter deres produkter om fem år vil ligge 25 procent højere end i dag. Hver femte af de adspurgte fødevarevirksomheder forventer en 25-50 procents vækst. Der er dog kun 3-5 procent af virksomhederne der tror på en 50 procents vækst eller der over.

Områdedirektør Anne Borghegn fra L&F mener endda, at virksomhederne er for forsigtige i deres estimater.

- Grundlæggende oplever virksomhederne en stor efterspørgsel ude på markederne, og der bliver i fremtiden flere mennesker og større behov for fødevarer, så jeg kan sagtens se, at der i løbet af de følgende fem år realiseres en endnu større vækst, siger hun.

Mere end to tredjedele af omsætningen hentes hjem på fødevarer – eksempelvis mejeri- og slagteriprodukter fra de store danske koncerner Arla og Danish Crown.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094