23948sdkhjf

Nyt testkøkken for frugt- og grøntavlere indviet

Et nyt testkøkken til 1,2 mio. kr. skal skabe værdi for fynske frugt- og grøntavlere. Køkkenet blev indviet i fredags - så nu skal der eksperimenteres og udvikles nye produkter til detailhandlen.
- Der er ingen tvivl om, at det nye testkøkken er en stor gevinst for rigtig mange frugt- og grøntavlere i Faaborg-Midtfyn, siger borgmester Christian Thygesen og fortsætter:

- Nu har de muligheden for at skabe nye produkter, som forhåbentlig kan være med til at skabe yderligere arbejderpladser og vækst på hele Fyn. Med testkøkkenets centrale placering midt på Fyn er jeg sikker på, at hele Fyn vil få rigtig god gavn af det nye køkken.

Et godt eksempel på den udfordring, som frugt og grøntavlere over hele landet står for, er solbæravlerne, som denne sommer kun har kunnet sælge deres bær til 60 øre kiloet, mens det koster dem 90 øre kiloet at få dem plukket og pakket. De enkelte avlere har ikke mulighed for selv at etablere de faciliteter, der skal til for at kunne gennemteste og udvikle produkter, som opfylder Levnedsmiddelstyrelsens krav til fødevarer, som kan sælges i detailhandlen.

- De fynske frugt- og grøntavlere producerer afgrøder af særdeles høj kvalitet, men konkurrencen fra udlandet gør, at de i mange tilfælde har svært ved at konkurrere på pris. Et nyt testkøkken kan skabe mulighed for, at producenterne får udviklet nye forarbejdede produkter, som vil kunne sælges til en højere pris, siger Kristian Kyed, som er formand for Smagen af Fyn.

”Det fynske frugt og grønt køkken” – som køkkenet betegnes i projektet, ligger i Hillerslev og er en del af Thaisen Hus. Køkkenet blev officielt indviet den 26. september 2014.

Det er Udvikling Fyn, Væksthuset og Smagen af Fyn, som har stået for projektet - og skaffet midler fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, de fynske kommuner samt Vækstforum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094