23948sdkhjf

Fødevareminister går i rette med Fødevarestyrelsen

Forbrugerne skal informeres, lyder det fra fødevareministeren efter af Fødevarestyrelsen i flere måneder holdt tand for tunge i sagen med salmonella-inficeret kød fra Skare Meat Packers. Fødevarestyrelsen erkender fejl.
- Hensynet til forbrugerne bør altid veje tungt i håndteringen af denne type sager - ikke mindst her, hvor der stadig kan ligge kød i forbrugernes frysere, som Skare Meat for længst skulle have trukket tilbage. På den baggrund har jeg nu meddelt Fødevarestyrelsen, at forbrugerne altid skal informeres, hvis der er den mindste risiko for forbrugernes sikkerhed, siger Dan Jørgensen, og går dermed i rette med Fødevarestyrelsen, der i forbindelse med sagen om salmonella-inficeret kød fra Skare Meat valgte at tie frem for at tale. Det oplyser EpN.

Dan Jørgensen har derfor bedt Fødevarestyrelsen vurdere om der er grundlag for at forhøje bøderne til virksomheder, der helt bevidst omgår reglerne og lader egen økonomisk vinding gå forud for forbrugersikkerheden. Samtidig har han bedt styrelsen sammen med fødevareindustrien finde ud af, hvorledes man sikrer at information når hele vejen ud til forbrugerne.

Fødevarestyrelsen erkender fejl
Efter at en samlet dansk detailhandels, forbrugerorganisationers og fødevareministerens kritik erkender Fødevarestyrelsen at man har handlet forkert, idet man valgte ikke at informere forbrugerne. Det skriver MetroXpress.

- Vi erkender at have løbet en risiko, og at det var forkert. Så risikovillige må vi ikke være på forbrugernes vegne, indrømmer Esben Egede Rasmussen, direktør i Fødevarestyrelsen, til metroxpress.

Læs også: Fødevarekontrol hemmeligholder kødskandale
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093