23948sdkhjf

Jobbank sikrer fyrede slagteriarbejdere noget at rive i

Kun 14 af de 364 slagterimedarbejdere hos Danish Crown er stadig jobsøgende et år efter fyringen fra Danish Crowns slagterier i det jyske. Danish Crowns jobbank har vist sig at være en succes.
Da Danish Crown for godt et år siden lukkede sine oksekødsafdelinger i Skjern, Holstebro, Fårvang og Tønder og dermed fyrede 364 slagterimedarbejdere, oprettede man samtidig en jobbank, der skulle hjælpe de fyrede medarbejdere til at komme i arbejde igen, skriver TV Midtvest.

Og langt de fleste er enten i arbejde igen, startet i uddannelse eller gået på pension. Kun 14 er stadig jobsøgende, oplyser jobbankbestyren Per Lund Bruunsgaard, tidligere tillidsmand på slagteriet i Holstebro.

Succesen med jobbanken skyldes blandt andet at finanskrisen er ved at være ovre, men også slagterimedarbejdernes gode ry.

- Det betyder, at den lille mand på gulvet har chancen. Og samtidig er slagteriarbejdere kendt for at gøre en indsats og for at passe deres arbejde, siger han.

Danish Crown tilbød ved lukningen af de mange afdelinger at medarbejderne kunne følge med over på Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted, men her takkede de 364 altså nej og røg således over i jobbanken.

Jobbanken kører indtil nytår og Danish Crown har afsat 7.000 pr. medarbejder til videreuddannelse eller jobsøgning.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094