23948sdkhjf

Eksperter ønsker MRSA-test af svinekød genindført

Efter tre års pause anbefaler eksperter fra DTU Fødevareinstituttet nu at man genindfører test af svinekød for den resistente bakterie svine-MRSA – og det er ikke kun svinekød, der står for skud også kyllinge- og kalkunkød skal under lup.
DTU Fødevareinstituttet har netop sendt sin anbefaling til Fødevarestyrelsen, og den lyder at svinekød, kyllinge- og kalkunkød fra næste år igen skal testes for svine-MRSA. Det skriver Politiken.

Indstillingen begrundes med at et stigende antal danske svin konstateres smittet med bakterien, når de ankommer til slagteriet, og det dermed også reflekteres i kødet.

Samtidig har Statens Serum Institut for nylig fastslået, at det ikke kan udelukkes, at fire personer er blevet smittet med bakterien fra udenlandsk fjerkræ.

Veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Per Henriksen vil ikke udelukke, at der startes test af kød igen næste år. DTU Fødevareinstituttets anbefaling vil blive taget i betragtning i de samlede prioriteringer, lyder det.

Originalartikel: http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE2415757/eksperter-genindfoer-bakterie-test-af-koed/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093