23948sdkhjf

Tine deler ud efter russisk boykot

Norges største mejeri Tine fik forleden 26 paller af osten Snøfrisk retur fra Rusland som følge af det russiske importforbud. Mejeriet valgte at sende osten videre til Matsentralen i Oslo og dermed gøre en god gerning.
En stor del af Snøfrisk-produktionen på Tine Mejeriet Ørsta går som eksport til Rusland, men da Rusland iværksatte importforbud i august medførte det, at 26 paller af osten Snøfrisk blev standset og sendt retur til TM Ørsta.

En palle indeholder godt 216 kartoner, der igen indeholder ca. 10 bægre med Snøfrisk. Det betyder at godt 56.000 bægre med Snøfrisk stod til at ryge i skraldespanden, da bægrene var med russisk tekst og derfor ikke kunne sælges på andre markeder.

I stedet for at smide osten ud, valgte mejeriet en anden strategi.

- For at undgå at smide kvalitetsmad ud valgte vi at at give en stor del til Matsentralen i Oslo, der distribuerer videre til Blå Kors, Frelserarmeen, Evangeliesenteret og Fattighuset. De fik så meget, som de kunne bruge og resten blev delt ud til Tines ansatte fortæller, mejerichef i Ørsta, Bente Reklav.

Ruslands importforbud har til trods for den hjemvendte ost ikke været alt for dramatisk for Tine. Eksporten til Rusland er på 600 ton årligt, mens Tines totale eksport er på 12.000 ton. Eksporten til Rusland svarer til fem procent.

Læs mere om: Tine
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094