23948sdkhjf

Et mekka for fødevarebranchens fagfolk

250 udstillere og 10.000 gæster i seks store haller. Der er lagt op til det helt store træf i fødevarebranchen, når International FOOD Contest og FoodTech afvikles side om side i MCH Messecenter Herning den 28.-30. oktober
Hvis man har lyst til at gå på smagsopdagelse i op mod 2.000 fødevarer eller få et indblik i det nyeste inden for automation af produktionsprocesser, bør man lægge vejen forbi MCH Messecenter Herning den 28.-30. oktober.

Over tre dage forvandles seks af de store haller til et rent slaraffenland for fødevarebranchens mange fagfolk. Her er alt, hvad hjertet kan begære og mere til af produkter og teknologi, når fødevareudstillingen International FOOD Contest (IFC) og teknologimesssen FoodTech slår dørene op til det helt store træf for fagfolk.

- For alle, der på en eller anden måde beskæftiger sig med produktion af fødevarer, er det her årets branchebegivenhed. På IFC kan du se, lugte til og smage på op mod et par tusinde fødevareprodukter, som i forvejen er bedømt af professionelle dommere. På FoodTech kan du stifte bekendtskab med det nyeste inden for den teknologi, der fremstiller og emballerer dpodukterne. Tilsammen tilbyder de to messer et helt unikt indblik i, hvad der i øjeblikket foregår inden for dansk og international fødevareproduktion, siger seniorkonsulent Lars Johannes Nielsen fra Landbrug & Fødevarer, som arrangerer International FOOD Contest (IFC).

Læs også: Rift om pladserne på FoodTech Challenge

”Alle vores kunder er der”
Mens FoodTech kun finder sted hvert andet år, er IFC en årligt tilbagevendende begivenhed. Udstillingen er en videreudvikling af den traditionsrige Landsmejeriudstillingen, hvor mejerifolket gennem mere end 100 år har bedømt hinandens produkter med det formål at sikre så høj en kvalitet som muligt. For ni år siden blev deltagerfeltet udvidet med skandinaviske mejerier. Siden er adskillige andre lande kommet med, og på de seneste tre udstillinger har mejeriprodukterne fået selskab af en række andre fødevaregrupper så som øl, brød, honning, kartofler, krydderurter, røget og marineret fisk osv.

Salgschef Martin Holst Petersen fra fødevareingrediensvirksomheden Chr. Hansen har gennem mange år deltaget i udstillingen. Han er også med i år.

- Vi deltager først og fremmest fordi, alle vores kunder er der. IFC er en unik mulighed for dialog, samtidig med at man får en god fornemmelse af, hvad der rører sig i branchen. Det er ikke for meget at sige, at udstillingen er et must for alle med interesse for mejeri- og fødevarebranchen, siger han og fortsætter:

- En anden unik side af udstillingen er konkurrenceelementet, hvor fagfolk bedømmer hinandens produkter. Jeg kender ikke andre steder i verden, hvor man så systematisk sensorisk evaluerer over tusinde forskellige mejeriprodukter for deres kvalitet. Det er med til konstant at fastholde og højne produktkvaliteten og innovationsniveauet i erhvervet.

Karakter for smag, lugt...
Årets udgave af IFC omfatter ca. 2.000 produkter fra 16 lande og 10 forskellige brancher. Dagen inden udstillingen åbner, bedømmes samtlige produkter af professionelle fagdommere, som giver karakterer for smag, lugt, udseende, konsistens m.m.

På udstillingens åbningsdag kåres en vinder inden for de forskellige produktkategorier og i en række andre kvalitetskonkurrencer som IFC-prisen og Mejeribrugets Gourmetpris.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093