23948sdkhjf

Endrup Mejeri med på moden

Trenden med lokale fødevarer mærkes hos Endrup Mejeri, der går med moderniseringsplaner.
Befolkningen og de større supermarkeder jagter lokale fødevarer. Hos Endrup Mejeri med 14 andelshavere har man i de senere år nydt særdeles godt af den udvikling, skriver LandbrugsAvisen.

- Vi mærker til det på den måde, at der er nogle af de store kæder, der søger lokale fødevarer. Det passer jo godt i forhold til os. Vi har jo mælk fra vores leverandører, der ligger lige rundt omkring mejeriet. På den måde passer det jo godt sammen, og vi holder jo fast i de gamle ostetraditioner, siger mejeribestyreren Carsten Dahl Frandsen.

Og interessen går begge veje - De lokale supermarkeder kommer til mejeriet med ønsket om et samarbejde samtidig med at mejeriet selv sørger for at være fremme i skoene.

Moderniseringsplaner
Fremme i skoene er mejeriet også når det kommer til udvidelse og modernisering. En henvendelse til Esbjerg Kommune har resulteret i, at kommunen netop har sendt ændringer til en lokalplan i høring. En lokalplan, der skal gøre det langt nemmere for mejeriet at udvide og modernisere i fremtiden.

Endrup Mejeri udvidede seneste i 2005 med et nyt lager. For øjeblikket er det en modernisering, der er på programmet.

Det er især arbejdsgange med tunge løft, der skal have en make-over, men Carsten Dahl Frandsen pointerer, at det ikke nødvendigvis betyder implementeringen af robotter men blot en lempelse af en del arbejdsgange.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141