23948sdkhjf

Urtekram beklager vegatarisk pizza-debat

Efter en kontrol af varedeklarationen er der skabt debat om Urtekrams Pizza Vegetariana. Urtekrams direktør erkender, at der er sket en fejl.
En kontrol af varedeklarationen på fødevarevirksomhedens Urtekrams Pizza Vegetariana afslører indhold af Parmigiano Reggiano, en speciel italiensk ost fremstillet på kalvemaver. Det har skabt debat om produktet er vegatarisk, skriver Dagens.dk, der har fået kontrollen udarbejdet af Fødevarestyrelsen.

- Osteløbe, som er produceret med enzymer fra kalvemaver, er ikke vegetarisk. Ost, som er produceret med denne løbe, kan derfor ikke anvendes i fødevarer, som markedsføres som særligt egnede til vegetarer, siger Stinne Von Seelen, levnedsmiddelkandidat i kemi og fødevarekvalitet hos Fødevarestyrelsen til Dagens.dk.

Hun påpeger, at navnet på produktet Pizza Vegatariana, som blot er en henvisning til at produktet er uden kød, kan forlede nogle forbrugere til at tro, at der er tale om en vegetarret.

Dansk Vegetarforening mener, at det er vildledning af forbrugerne, mens Fødevare Midtjylland, der har ansvaret for at kontrollere Urtekrams produkter, vurderer at navnet ikke decideret betegner en vegetarret.

Urtekram har efterfølgende reageret på sagen og marketingschef hos Urtekram siger, at man fremadrettet vil gøre forbrugerne opmærksomme på, at pizzaen indeholder animalsk osteløbe.

- Det har været en fejl fra vores side. Da vi efterfølgende har fået at vide, at pizzaen indeholder animalsk osteløbe, handler vi på det, siger Steen Resen, der er marketingchef hos Urtekram, til Dagens.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125